Digital wellness vinder frem i 2019
A customer checks Apple''s new Apple Watch Series 4 after it went on sale at the Apple Store in Tokyo (Foto: Issei Kato/Reuters)
2019 bliver et år, der står i sundhedens og velværets tegn, når det kommer til ny teknologi, lyder det fra to fremtidsforskere.

Vores søgen efter sundhed og velvære kommer i den grad til at sætte sit præg på den digitale udvikling verden over i 2019.

Det mener i hvert fald fremtidsforsker Mette Sillesen.

- Vi kommer til at se mere af det, vi kalder digital wellness. Teknologi kommer til at handle endnu mere om krop og sind - altså optimering af os som mennesker, siger hun.

Det kan være apps og apparater, der hjælper os med at sove bedre eller overvåge funktioner i vores krop.

- For eksempel er Apple med deres Apple Watch begyndt at lege med monitorering af vores hjerterytme ved brug af elektrokardiogram, siger Mette Sillesen.

Hun er også stødt på en ny type spejl, som viser meget mere end bare et spejlbillede.

- Det er spejle, der sammen med din badevægt kan måle BMI, bare ved at du står foran det, siger Mette Sillesen.

Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø mener, at vi i det nye år kommer til at se mere teknologi, der forsøger at forbedre vores krop og sind.

Det gælder særligt apps, der hjælper med at skrue ned for mobilforbruget.

- Vi kommer ind i en tidsalder, hvor vi godt er klar over, at vores produktivitet bliver skadet af, at vi hele tiden bliver distraheret, siger Liselotte Lyngsø.

- Derfor vil vi se flere apps, der lukker ned for nettet og har fokus på, hvor meget skærmtid vi bruger.

Det er ikke kun sundhedsteknologien, der vinder frem i 2019. Det samme gør den teknologi, som skal hjælpe os rundt i landet.

- Vi kommer til at have løbehjul med motor i storbyerne, siger Liselotte Lyngsø.

Derudover forventer forskeren, at vi får øjnene mere op for de såkaldte mobilty apps, som Rejseplanen er et eksempel på, da den samler flere forskellige rejseformer i en app.

Og netop Rejseplanen ventes at blive udviklet yderligere inden for nærmeste fremtid, siger Liselotte Lyngsø.

- Rejseplanen vil lave en model, hvor du får nogle alternativer ud over bus eller tog, når du søger efter en rejse. Du får også foreslået, hvor du kan tage et løbehjul, en delebil og leje en elbil, siger hun.

I teknologiens verden er spil og e-sport også blevet meget populært, og ifølge Liselotte Lyngsø er der en stor nyhed på vej til gamerne.

- Man vil lave en slags Netflix for gamere, hvor du betaler et månedligt abonnement, og så har du adgang til alle de spil, som du kunne tænke dig, siger hun.

Det vil revolutionere spilbranchen, forklarer fremtidsforskeren.

Hele forretningsmodellen vil nemlig blive ændret, når gamere ikke længere går i en butik eller online for at købe spillene et ad gangen, men i stedet får adgang via et abonnement.

/ritzau fokus/

Af Mathias Sinius Mølgaard/ritzau fokus/
via Listen To News