DF forbløffet over skattemilliarder
"Det kan ikke passe, at man ikke kan ansætte 100 mand til at inddrive gæld i en størrelse, der kan betale sig," siger Dansk Folkepartis skatteordfører. Foto: Colourbox
Ikke alle steder høster skatteministeren forståelse for sin eftergivenhed.

At skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nu opgiver at inddrive det halve af danskernes skattegæld, nærmere betegnet 37 milliarder kroner, tager pusten fra Dansk Folkeparti.

Skatteordfører Dennis Flydtkjær kræver en forklaring fra skatteministeren. På to punkter.

"Jeg vil høre, hvordan det kan være, at halvdelen af skattegælden ikke kan inddrives. Så mange fattige danskere kan jeg ikke tro, der er. Og derudover vil jeg have en forklaring på, hvorfor der fortsat er problemer med det it-system, der skal hjælpe med inddrivelsen, samt hvad ministeriet gør for at holde leverandøren ansvarlig for det tab, vi i øjeblikket lider," siger han til Newsapq.

DF'eren køber ikke forklaringen om, at det er billigere at eftergive en gæld end at forsøge at inddrive den.

"En ung mand på 20 år, der ikke kan betale sin parkeringsbøde i dag, bliver måske 70 eller 80 år gammel. Det vil undre mig, hvis han ikke kom til at tjene penge på ét eller andet tidspunkt her i livet," argumenterer Dennis Flydtkjær.

Nu hiver han skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i samråd for at få svar på sine spørgsmål.

"Det kan ikke passe, at man ikke kan ansætte 100 mand til at inddrive gæld i en størrelse, der kan betale sig," siger Dansk Folkepartis skatteordfører.