Har du som grundejer fået lagt nye fliser på fortovet, forbedret kloakafløbet eller fået elsparepære i gadelampen, så har du måske penge til gode hos Skat.
Tusindvis af grundejere, der har brugt penge på såkaldt byggemodning i perioden fra 2005 til 2010, har nemlig i strid med loven fået for lille et fradrag for forbedringer i samfundets interesse.
Det fastslår Rigsrevisionen i en undersøgelse, der bliver offentliggjort i dag klokken 16.
Kim Valentin, der er økonomisk rådgiver og partner i Finanshuset i Fredensborg, forklarer, at det typisk drejer sig om boligejere, der har bygget nyt på deres grund.
"Det er danskere, har været i gang med en byggemodning af en grund og haft omkostninger til for eksempel veje og belysning. Alt sammen forbedringer, der gør grunden mere værd. Og der har man en regel om, at det skal man have fradrag for. Men her har kommunerne så administreret efter et regelsæt, der ikke passede til loven," fortæller han til Newspaq.
Loven blev ændret sidste år, så den nu passer til den måde, kommunerne administrerer reglerne på.
Derfor er det grundejere, der har haft ret til et større fradrag fra 2005 til 2010, der har udsigt til at få penge igen.
Da fradraget bliver større, jo mere grunden er steget i værdi, er det også i områderne med landets dyreste adresser, at de har flest penge til gode.
"Mit bud er, at de fleste penge vil ende i københavnsområdet og der, hvor grundpriserne i øvrigt er høje. Men der vil være flest mennesker, der har penge til gode i de områder, hvor der er sket flest byggemodninger, og hvor der er udstykket flest grunde, som er blevet bebygget," siger Kim Valentin.
Størstedelen af de danskere, som Skat skylder penge, vil få dem tilbagebetalt allerede i november. Men der er også en portion grundejere med tilgodehavender, der bliver tilbagebetalt til næste år.
Hos BRF Kredit vurderer økonom Ulrikke Ekelund, at der ikke bliver tale om de rene guldgruber.
"Beløbsmæssigt er det små beløb. For folk har betalt det, de skulle, plus lidt mere. Men i og med at boligpriserne også er faldet, retter det sig lidt op. Så uden at sætte beløb på, tror jeg det bliver forholdsvist begrænset," siger hun.