Det skal strisserne lave de næste fire år

Regeringen og oppositionen har netop indgået et forlig om politiets økonomi de næste fire år.
Politiet skal løbe hurtigere de næste fire år.
Politiet skal løbe hurtigere de næste fire år. Foto: Colourbox

Politiet kan se frem til at få mere end en kvart milliard kroner mere i lommerne de næste fire år.

Men politiet skal også blive mere effektive, så pengene kan bruges på andre områder.

Aftalen indebærer følgende:

- Der afsættes 23 mio. kr. i 2012 og 73 mio. kr. årligt i 2013-2015 til en ny bandeindsats i særligt udsatte boligområder, herunder til etablering af en ny fleksibel bande task force, der skal operere i Vestdanmark, og som vil blive koordineret og styret fra Sydøstjyllands Politi (Horsens).

- Der prioriteres flere ressourcer til en styrket politiindsats i de særligt udsatte boligområder, der er mest belastet af kriminalitet, så kriminaliteten nedbringes, og trygheden for beboerne øges.

- Der afsættes i alt 20 mio. kr. til investering i udvidet mobil videoovervågning til brug for politiets indsats mod bl.a. tilrejsende udenlandske kriminelle og organiseret indbrudskriminalitet, hjemmerøverier mv. Som et supplement hertil afsættes i alt 8 mio. kr. til en yderligere forstærket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet.

- Der afsættes 59 mio. kr. i 2012 stigende til 84 mio. kr. i 2015 til etablering af en tværgående indbrudsenhed, anlæg af ny hovedpolitistation i Holstebro, nyrenovering af hovedpolitistationen i Esbjerg og etablering af elektronisk udveksling med EU-lande af oplysninger om DNA, fingeraftryk og køretøjer.

- Der afsættes i alt 321 mio. kr. årligt i aftaleperioden til videreførelse politiets servicecentre, Bande Task Forcen i Karlslunde og styrkelsen af PET mv.

- Politiet gennemfører samlede effektiviseringer på 248 mio. kr. i 2012 stigende til 489 mio. kr. i 2015, der dels medgår til politiets udmøntning af konsolideringsbidrag og effektiviseret administration og dels til initiativer i politiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.