Det bugner med rabatter på boligmarkedet

Boligejerne bliver mere utålmodige end tidligere, viser nye tal.
Det kan betale sig for landets boligkøbere at vente lidt med at købe hus, for sælgerne sætter priserne ned af sig selv.
Det kan betale sig for landets boligkøbere at vente lidt med at købe hus, for sælgerne sætter priserne ned af sig selv. Foto: Colourbox

Boligejere justerer i stigende grad på prisen.

Det konstaterer Boliga, som har sammenlignet antallet af nedsatte boliger på tværs af tre år.

Mens 37,4 pct. af alle boligtyper var blevet sat ned i pris i januar 2011, har hele 42,7 pct. af de udbudte boliger i januar 2012 fået trykket prisen nedad.

De mest utålmodige boligejere skal findes i landets villaer, hvor 45 pct. har sat prisen ned, siden huset blev sat til salg. I ejerlejlighederne har man til gengæld lidt mere is i maven - her sættes 40 pct. af alle udbudte boliger ned i pris.

De mest krise-lydhøre ejere findes ikke overraskende i udkantsdanmark. I færgebyen Gedser på Falster er næsten 80 procent af alle udbudte boliger blevet sat ned i pris, siden de blev sat til salg.

I nabokommunen Lolland har sælgerne i Stokkemarke ikke mere tiltro til boligmarkedet, end at 72,7 procent har nedjusteret prisen. Vipperød, som ligger i Midtsjælland, kiler sig ind imellem Lolland og Falster med nedslag i 75 procent af alle boliger.

I de vestjyske byer Bramming og Ansager samt Ejstrupholm i Midtjylland lader boligejerne sig påvirke mindst af alle. Her er kun 18-25 pct. af alle boliger blevet sat ned i pris.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.