Danske sømænd har siddet fanget i et år
Skibet Leopard blev kapret 12. januar sidste år ud for Somalias kyst. Foto: Shipcraft.dk
Danmarks Rederiforening langer ud efter rederiet Shipcraft.

Det er i dag et helt år siden, at to danske søfolk og fire filippinske besætningsmedlemmer fra rederiet Shipcraft blev taget til fange af pirater ud for Somalias kyst.

Danmarks Rederiforening er bekymret over, at Shipcraft ikke har gjort nok for at få de to søfolk frigivet.

"Vi føler os utrygge ved, om Shipcraft gør det godt nok. Situationen er spændt. Men benytter man de rigtige rådgivere og i det omfang, som de nok burde?" siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, til Politiken.

Eddy Lopez, Søren Lyngbjørn og de fire besætningsmedlemmer blev taget til fange ud for Somalias kyst den 12. januar sidste år. De to skibsofficerer er nu de danske søfolk, der har siddet kapret i længst tid.

Piraterne har ifølge Politiken stillet et helt usædvanligt krav på seks millioner dollars per besætningsmedlem. Det svarer til i alt 209 millioner kroner.

"Det er fuldstændig uladsiggørligt at indfri sådan et krav, og hvis piraterne fastholder det beløb, har de dermed slukket ethvert håb for de søfarende," siger Fritz Ganzhorn fra Søfartens Ledere, en organisation, der repræsenterer de to danskere.