Dansk piratgidsel i Somalia befriet
Poul Hagen Thisted, 60, er netop blevet befriet fra deres kidnappede ved en aktion i Somalia. Foto: DAnsk Flygtningehjælp
Danske gidsel i Somalia befriet Navy Seals

Dansk Flygtningehjælp bekræfter, at to gidsler, herunder danske Poul Hagen Thisted, er blevet befriet i Somalia.

De to medarbejdere ved Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling, DDG, amerikanske Jessica Buchanan og danske Poul Hagen Thisted, blev tidligere i dag befriet ved en succesfuld redningsaktion i Somalia. Begge er uskadte og bragt i sikkerhed.

Ifølge AFP var der ildkamp i forbindelse med befrielsen, men begge gidsler slap uskadt og er nu bragt i sikkerhed.

Ifølge MSNBC er det de amerikanske Navy Seals, der har befriet de to gidsler. Det meldes desuden, at kidnapperne var tungt bevæbnet men desuden beskrevet som 'almindelige kriminelle' uden bånd til kendte militante grupper.

Flere af piraterne skulle være dræbt, men ingen Navy Seals er tilsyneladende kommet til skade. Det var også Navy Seals der sidste år dræbte Osama Bin Laden i Pakistan.

Ifølge Somalia Report, der blandt andet overvåger piratsituationen i landet, skriver, at der er blevet dræbt otte pirater under aktionen. Tallet er dog ikke blevet bekræftet fra officielt hold.

Udenrigsministeriet herhjemme har endnu ingen kommentarer til befrielsen.

De to gidsler har været i piraternes varetægt siden 25. oktober sidste år. De var i landet som minerydere, da de pludseligt blev angrebet og bortført.