Brød grædende sammen under filmoptagelse
Søren Malling har tidligere spillet kynisk chefredaktør i Borgen og dumt svin i Blå mænd, men rollen som skibsreder var hårdere, end han havde regnet med. Foto: Joel Ryan / POLFOTO
Søren Malling blev så følelsesmæssigt påvirket under indspilningen af filmen 'Kapringen', at han brød grædende sammen.

Optagelserne til filmen 'Kapringen', der handler om et dansk fragtskib, der bliver angrebet af pirater uden for Afrikas Horn, har slidt hårdt på skuespillerne. Blandt andet har Pilou Asbæk været nødt til at tabe 16 kilo til sin rolle, men også emotionelt har arbejdet været anstrengende.

Søren Malling, der spiller skibsrederen, som skal forhandle frigivelsen af de danske gidsler, levede sig så meget ind i sin rolle, at han brød sammen under optagelserne.

Det sker i scenen, hvor han skal fortælle de pårørende, at deres familiemedlemmer bliver holdt som gidsler om bord på det kaprede skib.

- Jeg er på en eller anden måde så meget inde i rollen, at jeg synes, det er en helt forfærdelig situation, at jeg skal informere nogle mennesker om, at deres pårørende muligvis aldrig kommer hjem. Det kunne jeg simpelthen ikke gennemføre, siger Søren Malling til Go' MorgenP3.

Skuespilleren er ellers vant til at spille chefroller, og han troede da også, han var "fit for fight". Men det var han ikke, måtte han indse.

- Jeg blev så emotionelt rørt af det, at filmen knækkede, at jeg begyndte at stortude, fortæller han.

Søren Malling var dog ikke den eneste, der havde følelserne uden på tøjet. Både instruktør og kameramand også gik i gulvet.

'Kapringen' har høstet store roser ved filmfestivallen i Venedig. Filmen har biografpremiere på torsdag.

Kilde: P3