Chef fik "alvorlig advarsel": Får over en halv million i fratrædelse

Erhverv
Kåre Riis Nielsen fik blandt andet kritik af den faglige indsats. (Foto: Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix (arkiv))
Den tidligere Uber-chef Kåre Riis Nielsen talte "nedsættende" og skabte "utryghed" i Erhvervsministeriet. Han fik godt 600.000 kroner, da han før tid fratrådte stillingen som disruptionchef.

Den tidligere Uber-chef i Norden, Kåre Riis Nielsen, er blevet fyret fra Erhvervsministeriet.

Her tiltrådte han 1. marts sidste år en stilling som disruptionchef, og nu viser en aktindsigt, som TV 2 har fået, at Kåre Riis Nielsen ikke levede op til ministeriets forventninger.

Ifølge TV 2 blev Kåre Riis Nielsens ambitioner om, at "Danmark skulle være mere San Francisco og mindre Brønshøj" afløst af samarbejdsvanskeligheder, manglende personaleledelse og kritik af hans faglige indsats.

Gyldent håndtryk

Den tidligere Uber-chef fratrådte kort før jul stillingen med et gyldent håndtryk på 614.342 kroner.

En måned tidligere havde han fået en skriftlig advarsel, hvor det fremgår, at Kåre Riis Nielsen i sine ni måneder i ministeriet ikke har været bleg for at løfte stemmen.

"Du skal ikke kritisere, irettesætte og råbe ad kolleger højlydt, hvad end det er dine egne medarbejdere, kolleger i ministeriet eller samarbejdspartnere", står der blandt andet i advarslen, som TV 2 har fået aktindsigt i.

I advarslen bruges der også ord som "tale nedsættende" og "din adfærd skaber utryghed". Det fremgår desuden, at Kåre Riis Nielsen virkede fraværende under møder og delte informationer om medarbejderes sygdom og personlige forhold.

Dertil kom en kritik af hans faglige indsats.

"Der er gået noget helt galt"

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve, siger til tv-stationen, at han undrer sig over, at ministeriet ikke inden ansættelsen havde gennemskuet Kåre Riis Nielsen.

- Det (advarslen, red.) er et tegn på, at noget er gået helt galt i hans ansættelsesforløb. Jeg kan undre mig over, at man ikke har været i stand til at opdage det, inden man har ansat den pågældende, siger professor Bent Greve og tilføjer, at "det er ikke kun en alvorlig advarsel, det er en meget alvorlig advarsel".

Normalt gyldent håndtryk

Professor Bent Greve siger til TV 2, at det meget normalt, at chefer i den offentlige sektor har mulighed for et gyldent håndtryk ved opsigelse før tid.

- Hvis ikke man kan bortvise ham for noget ulovligt, så er man forpligtet til at betale vederlaget, siger Bent Greve.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen