Carsten Hansen skifter benzinslugeren ud
Ud med benzinslugeren, og ind med en klimavenlig ministerbil. Carsten Hansen laver firhjulet udskiftning. Foto: Partifoto
En benzinsluger af en ministerbil må nu på pension, siger Carsten Hansen, der skifter bilen ud.

Arvegods er nogle gange uønsket.

I hvert fald har ministeren for by- bolig- og landdistrikter formentlig forbandet sin ministerbil i dag. Den er nemlig en regulær benzinsluger i energiklasse G.

"Det er en bil, jeg har arvet fra det tidligere Integrationsministerium i VK-regeringen, og jeg startede altså med at skifte bilen ud, inden det kom frem i medierne," siger Carsten Hansen til Newspaq.

Det drejer sig om Volkwagen Phaeton V8 fra 2006, der kører 7,6 kilometer på literen.

"Det faldt også mig for brystet, at den ikke kørte særlig langt på literen. Jeg har selv en Renault Megan diesel, der kører 21,7 på literen," fortæller Carsten Hansen, som endnu ikke har lagt sig fast på en ny bil.

Minister Carsten Hansen (S) undgår verbal ørefigne fra klimaministeren, selvom han drøner landet rundt i en ministerbil, der kun kører 7,6 kilometer på literen.

"Jeg er glad for min grønne ministerbil, men desværre kan jeg ikke rigtigt selv tage æren for den, ligesom jeg heller ikke rigtigt kan rose eller dadle mine kollegaer for deres valg. Sagen er, at de fleste af os har arvet bilerne fra den tidligere regering," skriver klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til Newspaq.