Butikker undgår kreditkaos i sommerheden
Nye regler udskudt, så butikkerne kan få ordnet gebyr på kreditkort. Foto: www.colourbox.com
Efter at nye regler for gebyrer på kreditkort bliver udskudt i tre måneder kan butikkerne ånde lettet op.

Nye regler for gebyrer på kreditkort kunne have gjort sommervarmen til et helvede for de danske butikker.

Det var meningen, at ordningen skulle starte fra den første juli, men de fleste butikker var ikke klar til at håndtere dem, så økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udsatte fristen. Var reglerne ikke blevet udsat måtte butikkerne i så fald selv punge ud, når de mange turister brugte de udenlandske kreditkort.

"vi er midt i højsæsonen for turister og dermed også udenlandske kreditkort, så det er yderst positivt, at økonomi- og erhvervsministeren har udskudt de nye regler i tre måneder, så markedet får tid til at udvikle de tekniske løsninger, der kan implementere de nye regler," siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft.

Butikkerne har nu indtil første oktober før de skal være klar med en løsning.

"De nye gebyrregler kan skabe mere gennemsigtighed omkring de høje kreditkortgebyrer, og det er meget positivt. Mange forbrugere ved ikke, at det koster butikken et gebyr på op til 37,50 kr., når de betaler 1.000 kr. med deres kreditkort. Til sammenligning koster det gennemsnitligt butikken 0,40 kr., når forbrugeren betaler med et Dankort," siger Henrik Hyltoft.

Dansk Erhverv forventer, at de nye gebyrregler vil gøre det mere attraktivt for forbrugerne at vælge de billigste betalingskort, og det vil være til gavn for hele samfundsøkonomien - for de høje kreditkortgebyrer giver højere omkostninger, hvilket i sidste ende fører til højere priser til gene for alle forbrugere.