Billigt at passere betalingsring i weekenden
Jo mindre trafik, jo billigere skal det være at passere betalingsringen omkring København. Foto: Colourbox
Det bliver billigt eller måske helt gratis at køre til og fra København om natten og i weekenden. Lovforslag klar om få uger.

Betalingsringen omkring København er lige på trapperne.

I hvert fald kommer regeringens lovforslag, som lægger fundamentet til ringen, i slutningen af januar.

Det oplyser formand for transportudvalget, Benny Engelbrecht.

Priserne for at krydse ringen er endnu ikke lagt fast, siger han.

"Vi vil differentiere prisen efter, hvornår trængslen er størst. Men der er mig bekendt ikke truffet noget konklusioner i forhold til, hvordan prisstrukturen skal være," siger Benny Engelbrecht til Newspaq.

Han forventer dog, at betalingsringen vil være gratis i nattetimerne og koste fem kroner i weekenden. I myldretiden er der lagt op til, at det skal koste 25 kroner at krydse ringen.

Transportudvalget har netop afsluttet en studietur til Oslo, London og Stockholm, og meldingen fra de andre lande er klar:

"Sørg nu for at lave differentieringen, men lav den intelligent. Om det så betyder, at der er en lav pris eller slet ingen pris, når trængslen slet ikke er der, det må man selvfølgelig lade være op til en konkret vurdering," siger Benny Engelbrecht.

Regeringen forhandler i øjeblikket med Enhedslisten om betalingsringen, der ventes at komme til at følge kommunegrænsen.