S og SF klar med billig transport efter valg
Det skal være meget billigere at køre med bus, hvis det står til S og SF. Foto: Colourbox
Rød blok fortsætter med gaveregnen og lover danskerne klækkelig transportrabat efter valget.

Det er al for dyrt at køre med tog og bus i Danmark, mener S og SF.

Derfor lover de nu passagerer en klækkelig besparelse på den offentlige transport, hvis regeringen bliver rød efter valget. Det skriver ekstrabladet.dk.

"Under regeringen de sidste ti år er priserne bare steget og steget. Og det betyder, at folk løber væk fra den kollektive trafik, fordi det er billigere at tage bilen. Den tendens vil vi gerne vende, og derfor sætter vi priserne markant ned," siger trafikordfører for SF Pia Olsen Dyhr til Newspaq.

Prisen på et trezoners klippekort i hovedstaden er siden 1980 steget med 500 procent - fra 30 kroner til 180 kroner. Skulle samme stigning gælde for benzin, svarer det i følge ekstrabladet.dk's udregning til, at prisen på en liter til bilen i dag havde ligget på 28,56 kroner.

I København falder prisen på et klippekort med 25 procent, mens resten af landet får 20 procents rabat.

Et månedskort i København kommer til at koste 40 procent mindre end i dag. Men det er ikke fordi jyder, fynboer og sydsjællændere skal snydes, bedyrer Olsen Dyhr.

"Københavnerne oplever det største prisfald, fordi vi indfører en betalingsring omkring København, og de penge skal tilbage til københavnerne. Men vi sætter også priserne ned i resten af landet, fordi vi netop gerne vil sige, tag dog den kollektive trafik og lad bilen stå," understreger trafikordføreren.

Pengene til de nye, billige kort skal komme to steder fra.

"Det kommer til at koste 1,5 milliarder om året, og de penge finder vi i københavnsområdet ved at indføre betalingsringen, og det sidste beløb finder vi ved at lægge afgifter på lastbiler, for vi skal selvfølgelig også finansiere den her prisnedsættelse," siger Pia Olsen Dyhr.

Prisen på enkeltbilletter vil forblive den samme, fordi det ifølge SF er forholdsvis få, som benytter sig af dem.

Prisnedsættelsen på kort skal ske umiddelbart efter valget.

Kilde: ekstrabladet.dk