Baby-næsehorn fundet død i dansk safari-park

Obduktion skal vise, hvorfor det kun to måneder gamle næsehorn Shaya blev fundet død tirsdag morgen.
Shaya, som til venstre ses sammen med sin mor, Bashira, var af den udrydningstruede race sort næsehorn. Billedet til højre er et af de sidste der blev taget af hende.
Shaya, som til venstre ses sammen med sin mor, Bashira, var af den udrydningstruede race sort næsehorn. Billedet til højre er et af de sidste der blev taget af hende. Foto: Henrik Nordvig, Ree Park Safari

Der var masser af glæde og optimisme, da der i safari-parken Ree Park ved Ebeltoft i juli kom en 40 kilo tung kalv af det sjældne og udrydningstruede sorte næsehorn til verden.

Men nu er kalven død, skriver TV 2 Østjylland.

Kalven blev døbt Shaya, og nu går moderen Bashira og kalder efter sin afdøde unge.

- Vi kunne se i går (mandag, red.), at der var noget galt, og hun fik bedøvelse og noget smertestillende. Dyrelægen fandt tegn på muskelbeskadigelse, men i nat observerede vi faktisk en bedring. Hun rejste sig og drak og så videre på helt normal vis. Men her til morgen fandt vi hende død, og det tyder på, at det kan være hendes nyre, der er stået af i løbet af natten, siger direktør Jesper Stagegaard til tv-stationen.

Bashira kalder på Shaya, fordi hun kan mærke hun mangler en kalv og fordi hun producerer mælk, forklarer Jesper Stagegaard og kalder det for "en sort dag" for det udrydningstruede sorte næsehorn.

- Det er helt ad helvede til. Det er virkelig trist. Vi formoder, at hun er død som følge af et skub eller et spark, eller at hun har været klemt efter en pludselig bevægelse, men vi bliver meget klogere efter resultaterne fra obduktionen kommer her om et par dage, siger Jesper Stagegaard. 

Bashira fik også i 2015 en kalv. Her kom Mandela til verden i Ree Park, hvor den fortsat er.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.