Direktør i konkursramt firma: "Det gør ondt"
I løbet af de næste 14 dage ved de hjemsendte medarbejdere på Ejde Nielsens Værktøjsfabrik A/S, om de kan vende tilbage til Jönköpingvej. Foto: Google Street View
Det gjorde ondt på stifter Flemming Ejde Nielsen, da hans maskinfabrik måtte sende 40 års-jubilarer hjem på grund af manglende ordrer.

Det var ikke kun likviditeten hos den knap 45 år gamle Ejde Nielsens Værktøjsfabrik i Svendborg der var under pres, da ordrer i december og januar trak ud.

Det var stifter og medejer Flemming Ejde Nielsen også, skriver Fyns Amts Avis.

Da han og medejerne mødte op i skifteretten for selv at begære virksomheden konkurs, gik Flemming Ejde Nielsens tanker til de 26 ansatte, som skulle sendes hjem uden løn.

- Det der gør mest ondt på mig, er, at der nu står 26 medarbejdere uden et job. Vi har været en stor og god arbejdsplads med nogen meget dygtige og stabile medarbejdere, som har været her i mange år. Mange har været her i 25 år, og der er også nogen, der har fejret 40-års jubilæum på virksomheden.

- Det gør mig virkelig ondt, at de her mennesker og deres familier nu står med et problem, siger Flemming Ejde Nielsen til Fyns Amts Avis.

Ifølge Fyns Amts Avis så Ejde Nielsens Værktøjsfabrik A/S sund ud, da regnskabet for 2017/2018 i efteråret blev gennemgået på generalforsamlingen.

Overskuddet før skat var på 220.000 kroner, og egenkapitalen var på 1,3 millioner kroner.

Desuden havde virksomheden investeret i blandt andet kundeudvikling, teknologi og medarbejdere, men direktør Claus Koch Jensen forklarer til Fyns Amts Avis, at der lå aftaler om ordrer, som af forskellige årsager blev skubbet flere gange.

- Og så ender vi op med, at likviditeten er meget presset. For at mindske risikoen for kreditorer og kunder, så valgte vi at indgive konkursbegæringen, siger Claus Koch Jensen til avisen.

Kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatselskabet Andersen Partners oplyser, at han forventer en afklaring af fabrikkens fremtid inden for 14 dage.

Stifteren har penge i klemme

70-årige Flemming Ejde Nielsen overtog i 1974 sin fars maskinværksted i Bjerreby på Tåsinge og flyttede i 1984 virksomheden til lokalerne på Jönköpingvej i industrikvarteret tæt ved motorvejen i det nordlige Svendborg.

Flemming Ejde Nielsen ejer bygningerne på Jønkøpingvej. Han har et halvt års husleje til gode, og de penge ser han sandsynligvis ikke.

For fem år siden trådte Flemming Ejde Nielsen tilbage som direktør. Han ejer ifølge Fyns Amts Avis godt 20 procent af aktierne, og sidder i virksomhedens bestyrelse.

Ejde Nielsens Værktøjsfabrik A/S konstruerer, producerer og markedsfører værktøjer til fremstilling af plastemner samt trykstøbning i aluminium og zink til en række industrier i Europa.

Blandt Ejde Nielsens Værktøjsfabriks kunder finder man Alfa-Laval, Scania, Bosch, Bang & Olufsen, Chr. Faber Fabrikker, Damixa, Panasonic, Danfoss og Grundfos.

via Listen To News