Alle ansatte sendt hjem: Virksomhed går konkurs
Virksomheden Ejde Nielsens Værktøjsfabrik i Svendborg er gået konkurs. Foto: Google Maps
Virksomheden er blevet erklæret konkurs ved skifteretten, og 21 timelønnede ansatte er sendt hjem.

Den fynske virksomhed Ejde Nielsens Værktøjsfabrik er gået konkurs.

Onlinemediet Metal Supply skriver, at det er virksomheden selv, der indgav konkursbegæringen til skifteretten i Svendborg.

Konkursen betyder, at produktionen ligger stille og 21 timelønnede ansatte er sendt hjem fra virksomheden på Jönköpingvej i Svendborg.

Advokat Jan Bruun Jørgesen fra advokatselskabet Andersen Partners er kurator i konkursboet, og han giver følgende begrundelsen for konkursen:

- Det der sker er, at man kommer likviditetsmæssigt under pres, fordi man har nogle ordrer, der forskubber sig. Det betyder, at man måske får dem, og måske ikke får dem, siger han.

Han forklarer, at ledelsen hos Ejde Nielsens Værktøjsfabrik - der producerede værktøjer til kendte virksomheder som Bang & Olufsen og Danfoss - har forsøgt at forhindre, at kreditorerne lider større tab end nødvendigt.

-Som jeg ser det, siger man, at man ikke vil tage risikoen på sig og give kreditorerne større tab end nødvendigt, og så har man valgt at play it safe, om man så må sige, siger Jan Bruun Jørgesen.

Han oplyser, at der har været interesse for det konkursramte firma, men at der først forventes en afklaring om fremtiden i løbet af relativ få dage.

via Listen To News