Cherif er muslim og stemmer på DF

(Foto: Foto: Teitur Jónasson/Avisen.dk)

63-årige Cherif El-Ayouty er troende muslim og har stemt på DF, siden partiet blev dannet. Nu er han i færd med at skrive et manifest til nutidens muslimer.

Cherif El-Ayouty er en af de få muslimer i Danmark, som stemmer på Dansk Folkeparti. Ifølge ham er partiet det eneste, som forsvarer hans værdier.

»Hæren kan forsvare mit land imod angreb udefra. Politiet kan forsvare min ejendom. Men det er kun danskerne selv, der kan forsvare deres værdier. Det gør DF,« siger Cherif El-Ayouty.

63-årige Cherif El-Ayouty kom til Danmark fra Egypten for at arbejde som civilingeniør i 1968. Siden fik han statsborgerskab og stemmeret og satte sine første kryds ved Fremskridtspartiet. Han har stemt på Dansk Folkeparti, siden partiet blev oprettet i 1995.

»Andre partier siger, at de repræsenterer de samme værdier, som menneskerettigheder og lighed mellem mænd og kvinder. Men de andre partier forsvarer ikke Danmark mod dem, der angriber de værdier. For mig er Dansk Folkeparti en slags politisk hær.«

Cherif El-Ayouty kom til Danmark længe inden den omdiskuterede 24-års regel og utallige stramninger af indvandringspolitikken. Alligevel støtter han stramningerne, som ifølge ham lukker de rigtige indvandrere ind og de forkerte ude.

»Jeg tror stadig, at jeg var kommet ind i Danmark i dag. Og jeg er sikker på, at de videnskabsfolk og kunstnere, som kan bidrage til Danmark, stadig kan komme ind. Der bliver hyret tusindvis af læger fra Mellemøsten og andre lande. Jeg tror ikke, at DF er imod at importere dygtige mennesker. Men hvis Danmark havde foretaget de stramninger allerede for 20 år siden, havde vi undgået at få de forkerte indvandrere,« siger han og henviser til den omfattende familiesammenføring af indvandrere, som ikke var selvforsørgende.

Vesten er bedst

Cherif El-Ayouty mener ikke, at DF er ”antimuslimsk,” som Kristian Thuelsen Dahl har sagt og senere trak tilbage. Han mener, at DF blot er imod de muslimer, hvis holdninger strider imod danske værdier.

Cherif El-Ayouty selv er troende muslim. Han beder, overholder den muslimske fastemåned ramadanen, men det der med halal tager han »ikke så tungt.« Han arbejder i øjeblikket på en bog med arbejdstitlen »En tekstbog for nutidens muslim.« I det tykke manuskript på printede A4-sider i et plastik-chartek beskriver han principperne for en moderne islam uden tørklæder og sharialov, men med ligestilling og menneskerettigheder.

»Hvis den islamiske verden ikke udvikler sig og følger med resten af verden, vil de falde fra. Ligesom neanderthalerne.«

Af med tørklædet

I hans øjne er islams budskab blevet misforstået af mange muslimer. De trækker nu den islamiske verden længere og længere bagud af udviklingen. Han vil gerne have verdens muslimer til at skabe bedre samfund i Mellemøsten og opfordrer de muslimske lande til at følge efter Vesten, ved at adskille stat og kirke og stræbe efter videnskabelig udvikling.

»Alt hvad menneskeheden har opnået, for eksempel byggeri, fremskridt, teknologi og videnskab, er sket i Vesten. Det bedste liv, man kan have, er i Vesten.«

Cherif El-Ayouty ligner en mand, som har gjort det godt i erhvervslivet. Han har aldrig afbrudt sit arbejde for at bede. Millionkontrakter har gjort ham i stand til at bo i en lejlighed på omkring 250 kvadratmeter med udsigt til Langeliniekajen til mellem 9-10 millioner kroner. Hans fladskærm er enten 52 eller 60 tommer, det kan han ikke huske. Han selv er 1,91 meter høj, og trænet. For ham er det vigtigt at falde ind i det danske samfund i modsætning til de muslimer, som ifølge ham ’generer’ deres omgivelser ved at bære tørklæde og undlade at give hånd til det modsatte køn.

»Tørklædet har intet at gøre med islam. Det er et symbol på undertrykkelse af kvinder, og det er modbydeligt for hele menneskeheden. De kvinder, der går med tørklæde, accepterer at blive undertrykt og være mindre værd end manden. Det er noget vås, når de siger, at de selv har valgt det. Hvis de ikke har det på, vil mændene i deres omgangskreds ikke gifte sig med dem,« siger Cherif El-Ayouty.

Han mener desuden, at undertrykkelsen af kvinder i den muslimske verden, fremstiller manden som et svagt køn, fordi han har brug for at gøre kvinden mindre værd.

»Mændene er så svage, at de tror, at de ikke kan håndtere en ligeværdig kvinde. De tror, at hun ved magt skal være lavere end dem. Ved social magt, ved religionens magt, ved statens magt. Det er svage mænd. Men en mand skal være stærk og have en kvinde som en ligeværdig partner.«

Tro er privatsag

Han har aldrig bedt i en dansk moske. Det skyldes, at mange danske muslimer ifølge ham med vilje praktiserer deres religion demonstrativt for at konkurrere om, hvem der er den bedste muslim.

»For mig er islam noget indadvendt. Det er en privatsag mellem mig og min gud. Men der er mange, der holder regnskab med deres handlinger. Hvis de gør en god handling, får de point. Hvis de beder i Mekka, får de point. Hvis de siger noget godt om islam, får de point. Det er generende.«

Profeten må tegnes

Cherif El-Ayouty mener desuden, at verdens muslimer selv er skyld i den islam-skepsis, der opstod i Vesten efter terrorangrebene 11. september 2001. Det er svært for ham at blive fornærmet over Muhammed-tegningerne. Tegnerne tegnede nemlig bare deres indtryk af islam.

»Når islam har et dårligt image i Vesten, må muslimer også acceptere at blive kritiseret. Det er deres egen fejl, at islam har et dårligt ry. Det er jo ikke de kristne, der har fundet på det,« siger Cherif El-Ayouty.

Han elsker profeten Muhammed som mange andre muslimer, men han bliver ikke fornærmet over tegningerne.

»Profeten er hævet over sådan noget. Jeg bliver heller ikke fornærmet, hvis en hund gør af mig på gaden, eller hvis nogen siger, at jeg er et dumt svin. Jeg forstår bare ikke, at muslimer i Mellemøsten ikke bliver fornærmede over, at de lever i sådan en elendighed. Du lever undertrykt, som et usselt dyr i dit eget land. Bliver du ikke fornærmet over det?« spørger han retorisk.

faktaboks

Uddrag fra Cherif El-Ayoutys manifest for 'Nutidens Muslim'

Nutidens Muslim bør:

Respektere alle religioner som ligeværdige

Efterligne profeten Muhammeds gode gerninger, ikke hans klædedragt

Kun anvende demokratiske metoder til at udtrykke sin utilfredshed og opnå forandringer

Effektuere en komplet adskillelse af religion fra statens og fællesskabets anliggender

Acceptere en komplet lighed mellem mænd og kvinder i arbejde, arv, ægteskab, skilsmisse, forældreskab og retlige anliggender

Afvise terrorisme

Afvise æresmord, dødsdom, stening, afskæring af lemmer og piskning

Acceptere, at muslimer forlader islam, bliver ateister eller tilslutter sig andre religioner

Acceptere, at såvel muslimer som ikke-muslimer kan kritisere islam

Være så upåfaldende som muligt i klædedragt og opførsel i det samfund man lever i

Anse religion for et personligt og privat anliggende og praktisere sin religion i afsondrethed

Undlade at bruge tørklæde, hijab og niqab, fordi de er nedsættende for kvinder, fornærmende for mænd og uforenelige med fremskridt

Afvise slaveri

Afvise brugen af sharialoven

Bruge demokratiet som kerneværdi for regeringsførelse

Acceptere af at seksuel orientering er et frit anliggende, så længe civilsamfunds love overholdes

Acceptere at ytringsfriheden er en beskyttet ret, som tilskyndes af samfundet

Anerkende, at lovene i civilsamfundet har forrang over religiøse hensyn

Basere sit gudsforhold på direkte kontakt gennem tilbedelse og ikke gennem formidlere som imamer, mullaher og sheikher

Linse Kessler kasket slankekur vægttab
Kendte

Linses vilde vægttab:

Her er kuren!

Stand sol sommer turister
Corona

Disse lande lukkes

for danske turister

Corona test vatpind svindlere
Corona

Svindlere tilbyder

coronatest mod betaling

Søren Brostrøm på pressemøde
Corona

Inden nedlukning: 

Brostrøm blev afvist

Rockere med rygmærker Bandidos
Krimi

Kæmpe politiaktion:

Rockere ransaget

– flere anholdt

Connie Nielsen Hollywood
Kendte

Hollywood-stjerne

sælger sit danske hus

Kristus statue afsprittes
Nyheder

BILLEDSERIE:

Kæmpe Kristus-statue

i Rio afsprittes

Fest Jomfru Ane Gade karantæne
Corona

Natteliv skal holde

lukket til november

Kvinde med stofmundbind
Sundhed

Sådan vælger du

det bedste

stofmundbind

Koncert i forbindelse med Aarhus Festuge i 2015
Nyheder

Aarhus Festuge aflyses

Stabel af mønter
Nyheder

Derfor er dine

feriepenge indefrosne

Den amerikanske præsident Donald Trump i blæsevejr
Nyheder

Trump vil have mere 
power på bruserne: Mit

hår skal være perfekt

Vielse af par af samme køn i Frederiksberg Have
Nyheder

Rekordmange par

af samme køn

har sagt ja til hinanden

fremstilling af eksklusivt mundbind
Helt vildt

Fremstiller mundbind

til 9,4 millioner kroner

Toldere med narkohund ved den svensk-danske grænse
Krimi

Hunde afslørede

ung narkosmugler

Livreddertårn på Grenå Strand
Nyheder

Opråb: Læg

mobilen og hold

øje med børnene

Danske pengesedler og mønter
Nyheder

Feriepenge: Regn

med at få forkert

beløb udbetalt 

Sangerinden Oh Land
Kendte

Oh Land viser babyen

frem: - Se hvad

storken kom med

Sygeplejerske med vaccinen Sinovac
Corona

Tror på vaccine

til efteråret

Danseren Silas Holst og skuespilleren Jakob Fauerby på dansegulvet i Vild med Dans
Film og TV

Danseveteraner

gør comeback i

Vild med Dans

billede fra google streetview af kvinde og mand på en bænk i Lima
Helt vildt

Mand opdager

utroskab via

Google Maps

Prins Harry og hertuginde Meghan
Kongelige

Harry og Meghan

flytter igen

Prins Joachim kronprins Frederik Cayx morgenmad
Kongelige

Første billede

efter blodproppen:

Storebror på sygebesøg

Retten i Herning
Krimi

Slag og lussinger:

Dømt for vold

mod konfirmander

Søby Brunkulssø
Krimi

Mand omkommet 

i badesø

Dronning Margrethe tale
Nyheder

Konfirmation eller

bryllup forude?

Skriv den gode tale

Villy Søvndal vil være borgmester
Nyheder

Villy Søvndal vil

være borgmester

Hvepsebo
Nyheder

Sådan holder du

hvepsene væk

Tandbørste
Sundhed

Din tandbørste 

er en bakteriebombe

Dwayne "The Rock" Johnson
Kendte

Her er verdens bedst

betalte skuespiller

Joe Biden og Kamala Harris primærvalg
Nyheder

Hun er Bidens 

vicepræsidentkandidat

Simone Egeriis
Kendte

Tidligere barnestjerne:

Mor for anden gang

Et badedyr formet som en delfin
Krimi

Danmarks dyreste

samling af badedyr

Anders Bondo Christensen fra Lærernes Centralorganisation
Nyheder

Anders Bondo

stopper 

Unge mennesker samlet i Dyrehaven til fest forud for skoleåret
Nyheder

Ingen “puttefest”

i Dyrehaven i år

En ildsøjle stiger til vejrs efter en stor eksplosion i den russiske by Volgograd.
Helt vildt

Se videoen:

Ny voldsom

eksplosion

Østerstrand i Fredericia
Krimi

Mand i kritisk tilstand

efter hovedspring på

lavt vand

Modelfoto af en coronavaccine
Nyheder

OVERBLIK:

Så tæt er vaccinerne

på målstregen

Anders Bondo Christensen fra Lærernes Centralorganisation
Nyheder

Endelig: KL og lærerne

er enige 

Christian Kjær
Kendte

Rigmand ramt af "liggepest"

Passagerer med mundbind i Aarhus
Corona

Over 100 nye:

Nu stiger antallet

af smittede igen

Sofie Østergaard
Kendte

Populær tv-vært får ny udfordring

Mor og søn med mundbind i bus
Corona

Nye områder udpeget: Her skal der også bruges mundbind

vaccine
Corona

Putin: Vi er klar med vaccine mod covid-19

Pengesedler og mønter
Nyheder

R lægger stemmer til: Der skal betales topskat af feriepenge

Hedebølgen er ankommet til Ofelia Plads i København
Nyheder

Trods hedebølge: Glem alt om varmefri

Lina Rafn
Kendte

Lina Rafn springer ud som tv-vært

Dværgplaneten Ceres
Helt vildt

Opdagelse: Planet er fyldt med havvand

Donald trump og sikkerhedsvagt
Nyheder

Donald Trump ført væk fra pressemøde - person skudt

Villa
Nyheder

Prisen på din bolig er eksploderet

Michala Kjær Patrick Brylov
Kendte

Janni Spies’ datter:

Hemmeligt gift

Kvinde iført mundbind
Corona

Er du i tvivl? - her er rejsereglerne i Skandinavien

person ved computer
Nyheder

Dårlige it-vaner - det her skal du være obs på

Magnus Heunicke pressemøde
Corona

Vil sikre billige

mundbind

Skolestart corona bekymring
Corona

Mange forældre

bekymret for skolestart

Skuespiller Antonio Banderas
Corona

Superstjerne smittet med corona

Politi krimi Bornholm
Krimi

Politiet rykker ud til

overfald med hammer 

Bruuns Galleri Aarhus
Krimi

Rumænsk tricktyv

narrede 75-årig 

Connie Nielsen
Underholdning

Dansk skuespiller scorer

stor Hollywood-rolle

Statsminister Mette Frederiksen corona pressemøde
Corona

Statsministeren:

Ikke behov for

ny nedlukning

Vatpind test corona
Corona

40 børn sendt i isolation

En slange i et toilet
Helt vildt

Skulle på toilettet:

Fandt stor slange

i kummen

Sundhedsminister Magnus Heunicke
Corona

Indkalder til

nyt pressemøde 

Islands Brygge aften
Nyheder

35 sigtet for at spille

høj musik om natten

Kronprinsesse Mary
Kongelige

Mary springer ud

som hovedtaler

Musikerne Ole Kibsgaard og Kaya Brüel foran piano
Film og TV

Morgensang på DR

- uden Faber

komikeren Geo
Kendte

Infertil komiker

er blevet far

til mirakelbaby

strand med badegæster
Nyheder

Mulig varmerekord:

Skoldhed uge venter

Bil støvsuges
Biler

Solcreme og håndsprit

kan skade din bil

Blå blink fra udrykning
Krimi

En person omkommet

i boligbrand - syv andre

reddet ud

Modelfoto af en vaccine mod covid-19
Corona

Dilemma: Hvem skal

først vaccineres

mod corona?

Simon Cowell og Lauren Silverman
Kendte

"X Factor"-dommer brækkede ryggen - nu er der nyt

Mette Frederiksen
Nyheder

Ny meningsmåling: Mette F. går bomstærk ind i efteråret

Kvinde med mundbind
Corona

Coronasmitte: Norsk kommune lukker ned

hund
Dyreliv

Pas på dyrene i hedebølgen - få gode råd her

Indlandsisen på Grønland
Krimi

Dødsulykke på indlandsisen: Faldt formentlig ned i en sprække

Johnny Reimar
Kendte

Vinker farvel til havudsigt: Partykonge forlader nordsjælland

Jussi Adler-Olsen.
Kendte

Vild kontrakt til Jussi Adler-Olsen: Succes-bøger forvandles til international tv-serie

badestrand
Nyheder

Søndag blev årets hidtil varmeste dag

person drikker vand af et glas
Nyheder

Eksplosion i vandforbruget tørlægger dele af København