DF kalder grønlændere hjernevaskede

Danmark
Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, kalder grønlændere hjernevaskede. Foto: AP/Michael Kappeler, pool, file / POLFOTO

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, mener, at den grønlandske valgkamp var ensidig.

Tre fjerdedele af befolkningen i Grønland stemte tirsdag ja til øget selvstyre fra Danmark - men afstemningen var ikke fair, siger Søren Espersen.

"Jeg kan godt forstå, at grønlænderne har sagt ja, for de er blevet hjernevasket med et stykke propaganda helt uden sidestykke. Det har været fuldstændig unuanceret," siger han til Politiken.

Han mener, at hjemmestyret har ført en meget ensidig valgkampagne, hvor der er brugt millioner på annoncering for et ja.

"Man har skabt et indtryk af, at det man nu siger ja til, er en slags lykkeland. Men jeg mener, der er utroligt store problemer forude," siger han til avisen.

Han hæfter sig ved, at folkeafstemningen kun var vejledende, og lover derfor, at Dansk Folkeparti vil stemme nej til spørgsmålet, når sagen skal behandles i Folketinget.

Søren Espersen mener, at sagen er alt for vigtig til kun at blive afgjort at grønlænderne selv, og kræver derfor sagen til folkeafstemning i hele Danmark.

faktaboks
AFSTEMNING
Hvad synes du om?
Hvad ville du stemme i spørgsmålet om Grønlands selvstændighedNyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd