14-årig dansk dreng mistænkt i hackersag

Politiet mistænker en 14-årig dansk dreng for omfattende forsøg på at opsnappe borgeres brugeroplysninger til betalingstjenesten Paypal.
En 14-årig hacker har angiveligt opsnappet danskeres kontooplysninger til betalingstjenesten Paypal.
En 14-årig hacker har angiveligt opsnappet danskeres kontooplysninger til betalingstjenesten Paypal. Foto: www.colourbox.com

En 14-årig dansk dreng er anholdt og sigtet for at have hacket en række danskeres konti på betalingstjenesten Paypal.

Det skriver Version2.dk.

Han har ifølge politiet rundsendt en falsk mail, der udgiver sig for at være fra Nordea og sikkerhedsfirmaet CSIS. Hvis brugeren klikker på den vedhæftede fil, installeres et spionprogram, som aflurer brugerens tastetryk.

Efterfølgende har den 14-årige kunne overføre penge til sig selv med hjælp fra brugernes opsnappede Paypal-oplysninger.

It-sikkerhedsekspert fra revions- og rådgivningfirmaet PwC er ikke overrasket over den mistænktes unge alder.

"Det overrasker mig ikke, at en 14-årig står bag det her. Det er ikke et spørgsmål om, at det er en 14-årig, der har udført det, men at en 14-årig har haft tid og den fornødne mangel på forståelse for konsekvenserne," siger Martin Mølgaard Povelsen til Version2.dk.

Den 14-årige kan dog slippe billigt, hvis han findes skyldig. En stor del af de kriminelle handlinger skete, mens han var 13 år, og politiet kan kun sigte ham for ét tilfælde af forsøg på at opsnappe folks personlige oplysninger, som skete dagens efter hans 14-års fødselsdag.

Kilde: Version2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.