Wilbek får dumpekarakterer og verbale tæsk
Ulrik Wilbek bærer en stor del af ansvaret for Danmarks ringe resultat ved EM i håndbold, mener tidligere landstræner. Foto: (Peter Hove Olesen/POLFOTO) / POLFOTO
Skuffelsen over det andet danske nederlag i træk ved EM i håndbold resulterer i hård kritik af landstræner Ulrik Wilbek.

Efter det danske landsholds nederlag i Serbien torsdag aften, får landstræner Ulrik Wilbek hård kritik.

Eks-landstræner Leif Mikkelsen havde for eksempel ikke imponerede ord til overs for sin efterfølger på posten, efter Danmark i aftes havde tabt EM-kampen mod Polen.

"Det ville have klædt ham, hvis han havde taget sin del af ansvaret for dukkerten," siger Leif Mikkelsen og giver indtryk af, at Wilbek har lukket øjnene.

"I stedet for at kigge indad giver han spillerne skylden ved at sige, at det danske spil var godt, men at backer og fløje svigtede ved at afslutte for dårligt," lyder anklagen fra Mikkelsen.

Han mener, at det udelukkende er Wilbeks ansvar, at spillere som Mikkel Hansen og Hans Lindberg, "der uge efter uge demonstrerer verdensklasse," ikke har formået at overføre deres succes fra deres respektive topklubber til landsholdet.

Sporten.dk bedømmer landstrænerens indsats til et kedeligt 02 og dermed på dumpegrænsen.

"Mentalt kollaps falder tilbage på træneren," lød den overordnede kommentar.

Wilbek deler karakter med venstrefløjen Lars Christiansen, som ifølge sporten.dk også fik 02 for ikke "at holde niveauet og brænde for meget" og Kasper Nielsen som "manglede fart i benene, og fik ikke styr på stregen".

Danmark er videre til mellemrunden med nul point og skal være yderst heldige for at kunne spille med om medaljer.

Kilde: sporten.dk