Kronprinsen vrøvlede i tale til gulddrengene
Kronprins Frederik (th) og overborgmester Frank Jensen (tv) lytter opmærksomt til landstræner Ulrik Wilbek. Foto: Finn Frandsen/POLFOTO / POLFOTO
Da EM-heltene i dag blev modtaget med ros, taler og klapsalver på Københavns Rådhus, bidrog kronprinsen til at gøre festen mindeværdig.

"Kære venner, kære tilstrømmede til denne meget flotte hal i Københavns Rådhus, Københavns hjerte, det er simpelthen Danmarks stolte håndboldherrer, som står over for os her, og som vi er meget stolte af at modtage og tage med hjem til Danmark."

Sådan indledte Kronprins Frederik sin hyldesttale til det danske herrelandshold i håndbold, som søndag aften vandt EM-guld i Serbien. Kronprinsen var blandt notabiliteterne, som var mødt op på rådhuset for at udtrykke sin glæde over spillernes fornemme indsats i EM-turmeringen.

Han fortsatte med at rose landstræner Ulrik Wilbek for at melde ud på forhånd, at Danmark gik efter guldet.

Om kronprinsen havde skrevet talen på forhånd er ikke til at sige, men han nåede derefter at afsløre, at han formentlig ikke har siddet klistret til skærmen under hele turneringen.

"Hvad nu, hvis han (Ulrik Wilbek, red.) havde sagt, at vi går efter 'kvarten' (kvartfinalen, red.), og så var I nået kvarten, og så ved man ikke, hvad man så sk.., om, hvordan man kommer videre bagefter der," sagde kronprinsen til holdet, som stod foran ham i en halvkreds.

Problemet er selvfølgelig, at turneringen ikke afholdt kvartfinaler. Først blev der spillet et indledende gruppespil, hvor Danmark sluttede som treer i gruppe A. Derefter blev der spillet to mellemrunder, hvor de to bedste i hver gruppe gik videre til semifinalerne.

Der var dog ingen, der påtalte den kongelige svipser, og kronprinsen fik lov til at færdiggøre sin rosende tale.

"De sidste to uger har I simpelthen leveret en verdensklasse af underholdning for alle, der kiggede på jer gennem tv'et," fortsatte Frederik, som endte med at kigge frem mod OL i London til sommer, hvor håndboldherrerne kan sætte under, "at I er de allerbedste. Stort Tillykke!"