Voldsom kritik af Sundhedsministeriet på vej
Fungerende Sundhedsminister Pia Olsen Dyhr (SF) kommer til at stå på mål for Sunhedsministeriets indsats på kræftområdet. Hun fik for nyligt ansvaret for Sundhedsministeriet, da Astrid Kragh (SF) gik på barsel. Foto: Folketinget
Regionerne og Sundhedsministeriet har ganske enkelt ikke undersøgt, hvordan de nye kræftbehandlingsinitiativer har virket.

Klokken 16:30 vil Statsrevisorerne udtale en skarp kritik af Sundhedsministeriets indsats på kræftområdet. Det erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

Kritikken går på, at Sundhedsministeriet og Regionerne ganske enkelt ikke har formået at måle, hvorvidt en række nye initiativer i kræftbehandlingen faktisk har givet resultater.

"Der har været øgede bevillinger på flere områder, men Sundhedsministeriet har ikke fået opstillet mål for, hvordan det er gået med behandlingerne" fortæller en kilde, der kender til kritikkens indhold.

De manglende opstillede mål er inden for områderne behandlingstid, behandlingskvalitet, ventetid og overlevelsesrate for patienterne. Her er det nu ikke muligt at se, hvilken effekt behandlingsændringerne har givet.