Venstre vil sænke skatter for fire milliarder
Foto: Statsministeriet
Venstre sænker skatterne med fire milliarder kroner for virksomhederne og danskerne i sit finanslovudspil.

Danske virksomheder og skatteydere slipper samlet fire milliarder kroner lettere i skat i Venstres finanslovudspil, som det store liberale oppositionsparti fremlægger mandag.

Udspillet rummer nye initiativer for otte milliarder kroner. Samtidig finder Venstre finansiering for godt ni milliarder kroner. Derfor forbedres de offentlige finanser i 2013 med ca. én milliard kroner mere end i regeringens finanslovforslag.

Venstre vil enten bruge den ekstra milliard kroner til at afvikle offentlig gæld eller til ekstra initiativer. Partiet vil blandt andet sikre, at danske forskere, erhvervsfolk og frivillige nødhjælpsarbejdere slipper billigere i skat, når de er udsendt i udlandet.

Derfor fastholder Venstre skattelempelsen i ligningslovens paragraf 33, som regeringen ellers sløjfer i skatteaftalen med netop Venstre og Konservative.

Lempelsen koster 310 millioner kroner. Den er med i erhvervsskattepakken, der indgår i Venstres finanslovudspil, fortæller partiets skatteordfører Torsten Schack Pedersen, der i juni selv var med til at forhandle skatteaftalen på plads.

- Der bliver sat penge af til, at vi kan fastholde ligningslovens paragraf 33a. Det betyder, at danske medarbejdere, som udsendes for deres virksomheder mellem seks og 24 måneder, slipper for at betale dansk skat, mens de er i udlandet, siger han.

Virksomheden Cowi, Læger uden Grænser samt andre nødhjælpsorganisationer har advaret regeringen om, at det koster danske job, hvis udsendte skal betale dansk skat.

Konsekvensen kan blive, at virksomheder og organisationer kun udsender udlændinge.

- Vi deler frygten for, at det kan svække danske virksomheders konkurrenceevne og koste danske arbejdspladser, siger Torsten Schack Pedersen.

Folketinget vedtager skatteaftalen ved tredjebehandlingen inden 15. september, så skattelettelserne i den kan træde i kraft fra nytår.