Vagtchef: Sårede børn lå foran bussen og græd
Redningspersonale på stedet. Ulykken skete på Istedrødvejen ved Hørsholm. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
En psykolog er til stede blandt de 37 børn fra børnehavnen, der er kørt på Hillerød Sygehus efter dagens alvorlige busulykke.

Her til aften er der bragt pizza og sodavand ud til 37 børn, der forsat er på Hillerød Sygehus, efter de i dag var involveret i en stor busulykke.

Børnene fra Østerfælled Børnehus i København var alle i den bus, der i eftermiddag kørte sammen med en personbil og derefter væltede fire meter ned ad en skrænt på Istedrødvejen ved Hørsholm.

Efterfølgende blev seks af børnene kørt med ambulance til Hillerød Sygehus, mens 31 af børnene kom dertil i bus.

De befinder sig nu på børneafdelingen, hvor der er psykologer, som kan snakke med dem. De har det alle godt, og der var tale om mindre fysiske skader, fortæller Inge Estrup, kommunikationschef på Hillerød Sygehus, til Newspaq.

Indsatsleder ved beredskabet i Hørsholm, Jesper Djurhuss, var en af de første tilstede ved ulykken.

"Da jeg kommer, ligger de børn, der er tilskadekomne og klynker. De er forskrækkede og forvirrede, og de har det skidt. Samtidig er det også koldt, så vi skaffer nogle tæpper til dem," siger indsatslederen til Newspaq.

"De børn, der er uskadte, bliver trukket væk fra ulykkestedet, således at de ikke var i nærheden af dem, der var kommet til skade. Vi fik dem væk og ind i varmen," forklarer han.

Bussen er væltet om på venstre side, og redningsfolk må kæmpe for at få skåret buschaufføren fri.

"Det er lidt vanskeligt at komme ind i bussen, så vi går ind via bagruden og fronten. Fronten ligger inde i en jordvold, derfor tager det hele en lille times tid, og vi må tage ham ud af bagruden," siger Jesper Djurhuss.

Bussen kommer fra Vedde Turistfart, der hver dag kører med tre udflytter-børnehaver fra Københavns Kommune, og til Ekstra Bladet fortæller indehaver Lissi Rasmussen, at de endnu ikke kender til chaufførens tilstand.

Københavns Kommune oplyser på deres hjemmeside, at en voksen pædagog desuden er kommet til skade.

Fem børn og to voksne blev efter ulykken kørt til Rigets traumecenter, hvor de endnu er indlagt. De er uden for livsfare.

Føreren af den sorte, mindre personbil, som krydsede vejbanen og kom over i bussens bane, blev dræbt ved ulykken.