USA tredobler militærtrænere i Irak
Det irakiske politi skal hurtigst muligt overtage ansvaret for sikkerheden i Irak. Derfor tredobler USA nu antallet af militærtrænere i landet.

Det amerikanske militær i Irak vælger nu at følge rådene i Baker-Hamilton-rapporten, der blev offentliggjort tidligere på måneden.

I rapporten, der opstiller en ny strategi for den amerikanske indsats i Irak, anbefaler forfatterne, at det amerikanske militær opruster i forhold til uddannelsen af de irakiske sikkerhedsstyrker. Og den amerikanske brigadegeneral Dana Pittard, der har ansvaret for uddannelsen af de irakiske sikkerhedsstyrker, meddelte søndag, at antallet af militære undervisere vil blive tredoblet til 9.000, skriver Reuters.

Planen er, at hver af de ni irakiske politibrigader skiftevis skal på en måneds uddannelse i løbet af de næste ni måneder. Håbet er, at man på den måde kan reducere antallet af politistyrker, der er infiltreret af shia-muslimske dødspatruljer, som benytter sig af de officielle uniformer til at slå sunni-muslimer i landet ihjel.

Baker-Hamilton-rapporten råder USA til at trække sine tropper ud af Irak senest i 2008. Og lykkes den intensive træning af blandt andet det irakiske politi, er 2008 et opnåeligt mål, mener Dana Pittard ifølge Reuters.