USA søger diplomatisk løsning på eskalerende Nordkorea-krise
USA's forsvarsminister, James Mattis, understreger, at USA vil finde en diplomatisk løsning på konflikten med Nordkorea. Foto: Adnan Abidi/Reuters
Både USA og Rusland understreger, at ikkemilitære løsninger er vejen frem i konflikten med Nordkorea.

De seneste dage har spændingerne mellem det nordkoreanske regime og USA nået hidtil usete højder.

Men tirsdag understreger USA, at man fortsat arbejder på at finde en diplomatisk løsning. Det siger USA's forsvarsminister, James Mattis.

- Det er vores mål at løse det her diplomatisk, og det synes jeg også, at præsident Donald Trump har været meget klar omkring, lyder det fra den amerikanske forsvarsminister.

Den samme indstilling har Ruslands udenrigsministerium. Ministeriet siger tirsdag, at en militær konflikt på den koreanske halvø vil have katastrofale konsekvenser, og at man derfor går efter ikkemilitære løsninger.

Nordkorea meddelte mandag, at man mente, at USA's præsident, Donald Trump, havde erklæret krig mod landet.

Det skete, efter at Donald Trump på Twitter kom med trusler mod blandt andre den nordkoreanske leder Kim Jong Un.

Det Hvide Hus har dog efterfølgende kaldt det for "absurd", at der skulle være tale om en krigserklæring.

Også Kina har udtalt, at man bør undgå en militær konflikt, og at en krig på den koreanske halvø "ikke vil have nogen vindere".

Tirsdagens udmeldinger fra flere forskellige lande kommer efter meldinger om, at Nordkorea har oprustet sit forsvar ved landets østkyst.

3. september gennemførte Nordkorea landets hidtil kraftigste atomprøvesprængning. Landet har desuden gennemført to prøveaffyringer af langtrækkende raketter, der i begge tilfælde overfløj Japan.

/ritzau/AFP