Unge tror ikke på kønssygdomme
De unge vil huskes for god sex, og hver anden dropper at bruge kondomet Foto: Colourbox
Når unge ender i dobbeltsengen, er det kun halvdelen, som stopper for at huske kondomet, viser undersøgelse.

Kun cirka halvdelen af landets unge bruger kondom, når de er sammen med en ny sexpartner. Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Og når de unge dropper kondomerne, er det fordi, at de ikke er bange for kønssygdomme.

Sådan lyder forklaringen fra daglig leder af Sex & Samfunds præventions- og rådgivningsklinik, Charlotte Wilken-Jensen.

- De unge er bange for graviditet og beskytter sig mod det - men ikke kønssygdomme. De kan ellers få alvorlige konsekvenser, men det fylder ikke meget hos en 16-17 årig, at det kan være svært at blive gravid om 12 år, siger hun.

Undersøgelsen kommer i forbindelse med Sundhedsstyrelsens kampagne, "Kun med kondom" i et samarbejde med Sex & Samfund.

Den viser blandt andet, at mens næsten tre fjerdele af de unge mener, at risikoen for at blive smittet med en kønssygdom er enten lille eller meget lille, så har hver tredje ung op til 25 år i virkeligheden haft en sexsygdom.

Samtidig viser den, at to ud af tre unge mellem 18-25 år hellere vil huskes for god sex end for kønssygdomme. Som en del af kampagnen stiller man derfor de unge spørgsmålet: "Hvad vil du huskes for?"

- De fleste unge husker deres sexpartnere på godt og ondt - hvordan har oplevelsen, var den anden en gentleman i sengen, men også om man blev smittet med en kønssygdom, siger projektleder fra Sex & Samfund, Søren Ingemann Zinck.

- Samtidig deler de unge deres oplevelser med deres venner, så idéen med kampagnen er, at få unge til at reflektere over, at deres seksualadfærd huskes, og de kan selv påvirke, hvad de gerne vil huskes for.