Tyrkisk gruppe mistænkes for cyberangreb mod ministerium
Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside var lagt ned af cyberangreb i over et døgn.

Det er sandsynligvis den tyrkiske gruppe Aslan Neferler Tim, der står bag et cyberangreb mod Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Det oplyser ministeriet på baggrund af en vurdering foretaget af Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det er dog svært helt at fastslå, hvem der står bag angrebet.

Og det kan derfor ikke udelukkes, at gruppen blot har taget skylden uden rent faktisk at stå bag, tilføjer ministeriet.

Hjemmesiden ventes i normal drift torsdag aften.

Gruppen Aslan Neferler Tim oplyser, at cyberangrebet er gengældelse for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) beslutning om at dele et billede af Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed fra 2005 på sin facebookprofil.

- Vi er en gruppe soldater. Fordi jeres minister har fornærmet vores profet, har vi angrebet jeres ministerier, og om lidt sender vi live på Facebook om det, hvor vi vil komme med en forklaring, skriver gruppen via Facebook til Ritzau cirka klokken 19.35.

Aslan Neferler Tim tilføjer i en besked, at gruppen "planlægger noget".

På dens facebookside har gruppen ved 16-tiden lagt et link til Nationalbankens hjemmeside.

En repræsentant for banken oplyser dog til Berlingske, at man ikke har oplevet uregelmæssigheder. Og klokken 20.15 er der fortsat ikke problemer med at komme ind på Nationalbankens hjemmeside.

Det er ikke muligt at verificere, hvem den person, som Ritzau har kommunikeret med, er. Og vedkommende svarer ikke på, hvorvidt gruppen har fået hjælp fra nogen i Danmark.

Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside uim.dk blev lagt ned onsdag klokken 15. Der var tale om et DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste en server i så voldsom grad, at den lukker ned.

Rent praktisk foregår det ved, at mange tusinde computere på en og samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme adresse på internettet.

Også Udenrigsministeriet har været ramt af et angreb. Over for Information bekræfter ministeriet, at de onsdag aften også blev udsat for et såkaldt DDoS-angreb. Hjemmesiden var nede i under en time.

Også det angreb hævder Aslan Neferler Tim at stå bag.

/ritzau/