Ejerne af sønderjyske Døstrup Landevejskro ser frem til igen, at kunne byde gæsterne indenfor.
Det siger Hans Henrik Sørensen, hvis hustru ejer kroen på Rute 11 mellem Bredebro og Skærbæk, til JydskeVestkysten.
Igennem hele 2022 var det op ad bakke for Døstrup Landevejskro. Kroen fik flere sure smileyer og i efteråret slog Fødevarestyrelsen hårdt i bordet og tvangslukkede kroen frem til den 25. februar.
Ifølge Hans Henrik Hjortshøj har man ventet med, at åbne fordi man ville ansætte den rette kok før der igen blev sat mad på bordet.
Kroen blev lukket midt i oktober, da Fødevarestyrelsen gav kroen den sjette sure smiley. Styrelsens kontrollanter havde fundet museekskrementer flere steder - blandt andet der, hvor der blev opbevaret materialer til blandt andet takeaway, fremgik det af kontrolrapporten.
Henrik Hjortshøj siger til JydskeVestkysten, at man har fundet en kok som "er indstillet på, at de ting, vi har stillet som krav, skal være i orden".
- Det vil sige rengøring og hygiejne. Alle de ting, som Fødevarestyrelsen foreskriver, skal være i orden, ellers gider vi ikke åbne. Det er derfor, vi har ventet og glæder os over, at vi nu har fundet en person, som giver udtryk for, at han taler det sprog, som vi andre gør.
Kroen, som blev opført i 1861, vil fortsat stå for traditionel dansk mad.