TV 2-vært gav rørende løfte til døende far: Bliver nu opfyldt
Camilla Nørgaard mistede sin far til Parkinson-sygdommen for syv år siden. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv
Hvis jeg kan gøre en lille forskel for andre, så er det også meget værd, siger Camilla Nørgaard fra TV 2 Sporten.

TV 2-værten Camilla Nørgaard mistede for syv år siden sin far til sygdommen Parkinson.

Lige inden han døde, lovede hun ham, at hun ville bruge sit kendte ansigt på at hjælpe andre med Parkinson.

- Jeg lovede ham, at jeg ville gøre, alt hvad jeg kunne for at hjælpe, og det ville min far gerne have, fortæller Camilla Nørgaard til TV 2's livsstil-program "Go' aften Danmark".

Og hun holder, hvad hun lovede. I en årrække har hun været ambassadør for Parkinsonforeningen. Her udbreder hun kendskabet og forståelsen for den fatale sygdom, som hovedsageligt rammer bevægelses-evnen og udmønter sig i blandt andet rysten og muskelstivhed.

Nogle patienter rammes både motorisk og kognitivt. Hos Camillas far skete der ikke noget med intellektet, skriver TV 2.

- Det bedste i hele verden ville være, hvis der kunne findes en kur – men det kræver penge. Og det er en af grundene til, at jeg vil hjælpe med at samle penge ind til foreningen - pengene går både til forskning og aktiviteter til Parkinson-ramte, forklarer hun.

Netop nu er hun sammen med en række andre kendte danskere, blandt andre skuespillerne Bodil Jørgensen og Nicolas Bro, operasangeren Tonny Landy og den tidligere statsministerfrue Anne-Mette Rasmussen, i gang med at samle penge ind.

Alle ambassadørerne har fået 5.000 kroner, som de skal få til at yngle. Og indtil videre har Camilla Nørgaards indsamling krydset 10.000 kroner.

- Jeg får aldrig min far tilbage. Der er ikke noget i hele verden, der kan veje op for, at han ikke er her længere. Men hvis jeg kan gøre en lille forskel for andre, så er det også meget værd, siger Camilla Nørgaard i tv-programmet.

I Danmark lever cirka 7.300 personer med sygdommen.

Grevinde Alexandra er protektor for Parkinsonforeningen. Det har hun været siden 1995.