Glutenallergikere skal være varsomme og tage sig i agt for to typer knækbrød.
De er solgt i butikker landet over som glutenfri, men nu er det blevet konstateret, at der er alligevel er gluten i produktet.
Det viser sig, at knækbrødet er lavet med glutenholdige havregryn. Det kan derfor have alvorlige konsekvenser for glutenallergikere at spise knækbrødet.
Det drejer sig om to forskellig partier knækbrød fra PLANTE Kompagniet; Økologisk Kerneknækbrød med multikorn og Økologisk Kerneknækbrød med chiafrø. Begge slags har bedst før dato: 29.06.2023.
Knækbrødet har været på hylderne i MENU og SPAR butikker landet over, men er nu trukket tilbage.
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produkterne tilbage, hvor de er købt eller at kassere dem.
Det understreges samtidig, at man skal tage kontakt til sin læge, hvis man oplever symptomer i forbindelse med at man har spist produktet.