Fra weekenden kan danskerne gå på coronasikrede drivhusrestauranter. Ideen stammer fra Amsterdam, hvor der for nogle uger siden åbnede en restaurant, der tilbød sine gæster at spise i særligt opsatte drivhus, hvor man kan sidde i små selskaber og være helt afskærmet fra corona-frygten.
Det er blandt andet Claus Meyer, der står bag at prøve konceptet af her i Danmark. Meyers samarbejder med drivhusvirksomheden Juliana Drivhuse, og har fundet to spots til det opsigtsvækkende spisekoncept.
Drivhusrestauranterne skyder op på Frederiksberg foran Meyers Deli, hvor der bliver stillet fire drivhuse op til formålet, og på Københavns Havnefront ved Skuespilhuset, hvor der kommer til at være otte drivhuse.
Tanken er, at glashusene kan skabe maksimal tryghed i forhold til Corona, samtidig med at de i sig selv bliver en æstetisk og humoristisk kommentar til det at spise ude efter Covid-19, lyder det i en pressemeddelelse.
Fornemt eller mere nede på jorden
De to drivhusrestauranter vil ikke bare adskille sig i forhold til placering, men også i forhold til maden. I 'Glashusene' ved Meyers Deli bliver det muligt at indtage det normale à la carte-udvalg fra klokken 9 om morgenen og indtil aftensmaden, hvor der serveres en fast menu, så længe man husker at reservere på forhånd.
Ved Skuespilhuset bliver det derimod den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren Roxie, der kreerer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften. – Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover, siger kok Anika Madsen.
Hvad: Glashusene ved Café og Restaurant Ofelia og Meyers Deli
Hvor: Henholdsvis Skuespilhuset på siden ud mod Papirøen og Gl. Kongevej 107 på Frederiksberg
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Den sædvanlige menu og à la carte-priser hos Meyers Deli.
Hvordan: Det er muligt at spise op til fire personer i hvert drivhus. Der kan reserveres bord til begge pop-up-restauranter allerede nu. Se hvordan her.