Tilbud: Arbejd mindre til samme løn
Foto: Colourbox
Nu kan du arbejde mindre men stadig få den samme sum penge i lønposen. Medlemmerne i HK/Privat får muligheden.

Der bliver længere og længere til pensionsalderen, som tiden går, og politikerne rykker på aldersgrænsen. Men nu kan medlemmerne i HK/Privat fra 1. oktober selv gå ned i tid og alligevel få den samme lønudbetaling hver måned.

- Har man mindre end fem år til sin alderspension, kan man frasige sig noget af pensionsindbetalingen, arbejde mindre og fastholde sin månedsløn. Man kan gå ned i tid uden at gå ned i løn, siger Simon Tøgern, der er formand i HK/Privat.

Seniorordningen koster ikke arbejdspladsen noget - det er noget de ansatte selv skal betale.

- Selvfølgelig bliver indbetalingen til pensionen mindre. Men man får jo så sin lønudbetaling oveni, siger formanden.

For at man kan komme på ordningen, kræver det, at der er indgået en lokal skriftlig aftale med arbejdspladsen.

At det nu er blevet nødvendigt, at folk selv kan trække sig delvist tilbage og selv betale for det, skyldes, at nogle ældre måske ikke kan holde til en fuld arbejdsuge - og måske gerne vil bruge tiden med børnebørn eller på golfbanen:

- Hensigten har været, at i takt med at efterlønsordningen bliver afviklet, og vi skal være længere på arbejdsmarkedet, så kan du nu vælge at gå ned i arbejdstid og løn - og selv betale for det, siger Simon Tøgern.

I HK/Privat regner man dog ikke med, at der ligefrem vil være kø til at få seniorordningen i begyndelsen:

- Det er ikke her og nu, at mange vil vælge at bruge seniorordningen, da efterlønnen kun lige er begyndt at blive udfaset. Men det vil helt klart være en mulighed, som vores medlemmer kommer til at bruge fremover, siger Simon Tøgern.