Tidligere tv-kendis risikerer fængselsstraf
I efteråret skiftede Maria Hirse navn til Mariia Madeleine Sea Svensson. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Maria Hirse er tiltalt for tre forhold: hæleri, tyveri og våbenbesiddelse.

Først på formiddagen onsdag skal den tidligere Miss Denmark, model og bogstav-vender på TV 2-programmet "Lykkehjulet" Marie Hirse stå til ansvar i en sag om blandt andet omfattende hæleri.

I Retten i Helsingør er 47-årige Marie Hirse tiltalt for tre forhold: hæleri, tyveri og våbenbesiddelse, skriver blandt andre Ekstra Bladet.

Ved en ransagning for halvandet år siden i et sommerhus i Vejby, som Marie Hirse og og hendes daværende kæreste Kim Nordal opholdt sig i, fandt Nordsjællands Politi blandt andet et vinkøleskab, et sofabord designet af Philippe Starck, PH-lamper og en række køkkenmaskiner, som skulle være stjålet fra nærliggende sommerhuse.

Kim Nordal har tidligere været prøvemedlem af Bandidos og hedder ifølge Ekstra Bladet i anklageskriftet Kim Ellegaard.

Om Marie Hirse i anklageskriftet optræder med sit oprindelige navn er usikkert, men så sent som i efteråret skiftede hun med en numerologs hjælp navn til Mariia Madeleine Sea Svensson.

Ekstra Bladet skriver, at Marie Hirse skulle have været i besiddelse af tyvekoster for 124.000 kroner og risikerer op til halvandet års fængsel.

Hun er desuden tiltalt for et tyveriforsøg, hvor hun ifølge anklageskriftet sammen med en veninde trængte ind i en hestestald i Græsted sent om aftenen sidst i juli 2017.

Her blev de to kvinder overrasket af gårdejeren, en pensioneret politimand, som foretog en civil anholdelse af de to kvinder og tilkaldte politiet.

Maria Hirse er også tiltalt for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen ved at have været i besiddelse af et knojern.

via Listen To News