Syrisk våbenhvile sætter Assad under pres
Våbenhvilen i Zabadani sætter Præsident Assad under pres, da det er første gang, at afhoppere fra militæret har indgået våbenhvile i en by, så tæt på hovedstaden. Foto: Muzzafar Salman / POLFOTO
En gruppe oprørere i den syriske by Zabadani oplyser, at de har forhandlet en våbenhvile på plads med afhoppere fra militæret.

Der er indgået en aftale om våbenhvile i den syriske by Zabadani, hvor der har været voldsomme kampe mellem oprørsgrupper og militæret siden fredag.

Det rapporterer flere internationale medier.

Våbenhvilen kan være med til at sætte yderligere pres på præsident Bashar al-Assad, da det er første gang, at afhoppere fra militæret forhandler fred med oprørerne i en by så tæt på hovedstaden Damaskus, der kun ligger 30 kilometer derfra.

Våbenhvilen blev blandt andet forhandlet på plads af al-Assads svoger, der også er landet vice-forsvarsminister.

Ifølge aftalen skal militæret trække deres tanks og soldater ud af byen, og oprørerne skal til gengæld forlade gaderne. Den vil træde i kraft allerede i morgen.

Det skriver The Guardian.

Der er ingen meldinger om våbenhvilen fra det syriske regime, og de statslige medier har end ikke bemærket, at der har været kampe i byen.

Byen, der har 40.000 indbyggere, blev angrebet af militæret fredag i den største offensiv siden observatørerne fra Den Arabiske Liga forlod landet.

Der meldes om mere end 30 dræbte siden fredag - herunder både oprørere og soldater. Langt de fleste dræbte menes at være soldater.

I alt vurderer FN, at mere end 5000 mennesker er blevet dræbt i landet i løbet af de sidste 11 måneder.

Kilde: The Guardian & Al Arabiya

via Listen To News