Kongepres på Syrien: Stop blodbad og gå af
Syriens præsident Bashar al-Assad er ved at have mistet al opbakning. Foto: AP, POLFOTO, Remy De La Maviniere
Jordans konge går nu direkte imod Syriens præsident Assad.

Syriens præsident Bashar al-Assad oplever i disse dage et kæmpe pres fra omverdenen.

Efter at landet i weekenden blev suspenderet fra Den arabiske liga, er der snart ikke flere steder at vende sig hen for den forhadte præsident.

I kølvandet på de arabiske landes afstandtagen fra Assads voldsregime, går kongen af Jordan, Kong Abdullah, nu skridtet videre.

"Hvis jeg var i hans sko, ville jeg gå af," sagde kong Abdullah under et interview med BBC World News.

Med den udtalelse er han den første arabiske leder, der direkte opfordrer Bashar al-Assad til at give efter for sit folks ønske om, at han forlader sin præsidentpost.

"Hvis Bashar har en interesse i sit eget land, ville han gå af, men han ville også skabe muligheden for at række hånden frem og starte en ny fase i syrisk politik," sagde kongen.

Den arabiske liga har givet Assad et ultimatum om, at han skal stoppe massakren på demonstranterne i sit land og trække sine styrker tilbage, hvis han vil ind i varmen hos de arabiske lande igen.

Syrien selv har tidligere bedt om et møde med ligaen for at diskutere og stoppe suspensionen. Angiveligt har ligaen dog ikke reageret på det ønske endnu, skriver Reuters.

Kun Rusland støtter stadig det syriske regime og mener, at suspensionen er en stor fejl.

Demonstranterne har siden marts gjort oprør mod landets regime. FN siger, at omkring 3.500 mennesker har mistet livet som konsekvens af det blodige oprør og Assads angreb på demonstranterne.

Kilde: BBC/Reuters