Syrisk rebelleder truer med regeringsangreb

Sikkerhedssituationen i Syrien er fortsat så ustabil, at lederen af en frihedsgruppe sender advarsel om vold til regeringen.
Syriske rebeller truer med at optrappe modstanden mod regeringen, fordi den fortsat står bag massevis af drab på syrere.
Syriske rebeller truer med at optrappe modstanden mod regeringen, fordi den fortsat står bag massevis af drab på syrere. Foto: AP / POLFOTO

Det har ikke hjulpet på sikkerheden, at Den Arabiske Liga har sendt observatører til Syrien for at få overblik over regeringens overgreb mod befolkningen.

Sådan siger frihedskæmper og leder af den frie syriske hær (FSA), oberst Riad al-Asaad, til Reuters. Han forsøger derfor at presse observatørerne til at tage en mere aktiv rolle i beskyttelsen af syrerne.

"Hvis vi føler, at de (observatørerne, red.) stadig ikke tager situationen alvorligt inden for et par dage, eller senest inden en uge, vil vi tage en beslutning, som vil overraske regimet og hele verden," siger Riad al-Asaad til Reuters.

Ifølge Reuters står den syriske regering bag mindst 129 drab på syrere, siden observatørerne ankom til Syrien i sidste uge. Aktivistgrupper mener, at drabstallet snarere ligger omkring 390.

Observatørerne er blevet kritiseret for at godkende sikkerhedssituationen i blandt andet den store by Homs, hvorfra der tidligere har lydt meldinger om systematisk regeringsstyret vold.

Flere medier har beskrevet, at det er svært for syrerne at komme i kontakt med observatørerne, fordi al kontakt med dem bliver overvåget af regeringens sikkerhedsstyrker.

Kilde: Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.