Syriens hær har indtaget by fra IS efter tre års kampe

Syriens hær og allierede styrker har vundet kontrol over den østlige by Deir al-Zor i Syrien.
Syriens hær og allierede styrker har brudt Islamisk Stats næsten tre år lange belejring af den østlige by Deir al-Zor nær grænsen til Irak. Indtagelsen er endnu en triumf for præsident Bashar al-Assad.
Syriens hær og allierede styrker har brudt Islamisk Stats næsten tre år lange belejring af den østlige by Deir al-Zor nær grænsen til Irak. Indtagelsen er endnu en triumf for præsident Bashar al-Assad. Foto: Stringer/arkiv/AFP

Syriens hær og allierede styrker har brudt Islamisk Stats næsten tre år lange belejring af den østlige by Deir al-Zor nær grænsen til Irak.

Det rapporterer det statslige tv i Damaskus og en overvågningsgruppe ifølge Reuters.

Det oplyses, at syriske soldater er rykket frem mod vest, har nået byens udkant og nedkæmpet Islamisk Stats forsvarsværker.

Deir el-Zour har siden 2015 været delt mellem Islamisk Stat og regeringsstyrkerne.

Hærens indtagelse af området er endnu en triumf for præsident Bashar al-Assad, hvis styrker er rykket frem på flere fronter mod Islamisk Stat og andre oprørsgrupper i det seneste år.

Rami Abdurrahman, som leder overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, siger også, at fremrykkende syriske soldater har været i kamp med Islamisk Stat i byen.

De syriske styrker og deres allierede militser har fået massiv støtte af det russiske luftvåben.

Byen er en hovedstad i en olierig provins med samme navn.

Med indtagelsen er et mareridt slut for titusindvis af mennesker, som har været fanget i bydelene, som var under jihadisternes kontrol.

Deir al-Zor, som er den største by i det østlige Syrien, ligger ved floden Eufrat.

Det russiske forsvarsministerium meddelte tidligere tirsdag, at et russisk krigsskib i Middelhavet affyrede krydsermissiler mod Islamisk Stat ved Deir el-Zour.

l alt menes omkring 100.000 mennesker at være i byen.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.