Syrien afviser Den Arabiske Ligas krav
Observatører fra Den Arabiske Liga i Syrien. Foto: AP / POLFOTO
Det syriske regime nægter at imødekomme Den Arabiske Ligas krav om at danne samlingsregering.

Syrien afviser Den Arabiske Ligas krav om at gøre en ende på den ti måneder lange konflikt og om at danne en samlingsregering bestående af den nuværende regering og opposition. Det skriver det statsejede nyhedsbureau SANA ifølge Time Magazine Online.

Den Arabiske Liga udsendte søndag et krav om, at Syrien skal danne en samlingsregering inden for de næste to måneder. Det skal ske som et led i en overgang til frie valg af parlament af både parlament og præsident, mener ligaen.

Det syriske regime afviser blankt og kaldet det "en krænkelse af landets suverænitet og en åbenlys indblanden i dets interne affærer," siger en unavngiven kilde i det syriske regime til SANA.

Som Syriens præsidentvalg fungerer nu, kan man enten stemme på præsident Bashar al-Assad - eller lade være.

Også den Den Lokale Koordineringskomite, en central del af den syriske opposition, kritisererede Den Arabiske Ligas forslag. Den mener, at forslaget blot giver det syriske regime endnu en chance for at skjule den syriske revolution.

Oppositionsgruppen, opfordrer i stedet til, at Den Arabiske Liga erklærer, at den har fejlet, og beder i stedet FN om at tvinge det syriske regime til at efterkomme oppositionens krav.