Sushi-råvarer vrimler med bakterier

Hver fjerde sushirestaurant i København opbevarer råvarerne forkert
Det går ud over smagen, udseendet og holdbarheden, når sushien opbevares for varmt.
Det går ud over smagen, udseendet og holdbarheden, når sushien opbevares for varmt. Foto: Colourbox

Fordærvelsesbakterierne har frit spil på mange sushirestauranter, fordi produkterne ikke bliver opbevaret koldt nok.

Fødevarestyrelsen har gennemført en omfattende kontrol af over 60 sushirestauranter og take-aways hen over sommeren, og halvdelen af dem har ikke styr på egenkontrol og opbevaringstemperaturer.

På hver fjerde sushi-restaurant i hovedstaden er der fundet fordærvelsesbakterier, oplyser Charlotte Kølln fra Fødevarestyrelsen.

"De har problemer med at holde temperaturen langt nok nede, når de opbevarer de rå produkter. Det kan medføre en vækst af fordærvelsesbakterier, som kan betyde noget for holdbarheden og for smag og udseende," siger Charlotte Kølln til Newspaq.

Hun understreger dog, at der ikke er tale om bakterietyper, som man bliver syg af at spise.

"Overordnet set, så er der faktisk tale om et rigtig fint produkt, som man roligt kan spise," siger Charlotte Kølln.

Sushi-propdukterne er blevet undersøgt for Listeria bakterier, Stafylokokker og E. coli bakterier, der alle kan gøre forbrugerne syge, men fandt ingenting af den slags. Det er ifølge Charlotte Kølln tegn på, at råvarekvaliteten og hygiejnen er i orden.

Fødevarestyrelsen har uddelt bøder og indskærpelser. Derudover har tre ud af ti restauranter fået anmærkninger, fordi der var vildledede eller direkte forkerte oplysninger på menukortene. F.eks. har imiteret krabbekød, det såkaldte surimi, blevet omtalt som ægte krabbekød på flere menukort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.