Stort cykelhold henter endnu et dansk talent
Mads Pedersens Trek-hold har skrevet en to år lang kontrakt med talentfulde Niklas Eg.

Danmarksmesteren Mads Pedersen har haft stor succes i sin første sæson på World Tour-holdet Trek, og nu er endnu en dansker på vej til det amerikanske mandskab.

Det 22-årige talent Niklas Eg, der i denne sæson har kørt for Bjarne Riis' Virtu-hold, skifter fra den kommende sæson til Trek, hvor han har fået kontrakt til 2019.

- Jeg ser store muligheder både som rytter og menneske. Jeg har hørt så mange gode ting om holdet, om støtten til de unge ryttere, og strukturen er så god, som den kan blive, siger Niklas Eg i en pressemeddelelse.

Med kvaliteter i både bjerge og enkeltstarter satser han på etapeløb og demonstrerede senest sine evner, da han opnåede en samlet tredjeplads i det prestigefyldte Tour de l'Avenir, også kendt som Tour de France for U23-ryttere.

- På længere sigt er det min ambition at præstere på topniveau i grand tours. Eftersom jeg er klatrer, går jeg efter klassementet i etapeløb, så naturligvis har de tre grand tours en særlig tiltrækning, siger Niklas Eg.

Han er i disse dage en del af feltet i PostNord Danmark Rundt, hvor han forsøger at hjælpe Virtu-holdkammeraterne Rasmus Guldhammer og Alexander Kamp frem i klassementet.

På sit kommende hold får Niklas Eg foruden en dansk holdkammerat også en dansk chef i form af Kim Andersen, der er sportsdirektør på Trek.

/ritzau/