Stormvejret sender fiskeprisen i sky
Storm og højt vand tvinger de fleste fiskere til at blive i havn. Det sender prisen på friskfanget fisk i vejret. Foto: Colourbox
Der varsles storm og vindstød op til orkanstyrke. Fiskerne holder sig i havn, det gør frisk fisk til en mangelvare på Danske Fiskeauktioner.

Kogt torsk eller en velsmagende og frisk rødspættefilet. I de kommende dage bliver det hundedyrt at nyde frisk fisk.

Der varsles storm og i Nordjylland forventes vindstød op til orkanstyrke. Det får fiskerne til at holde sig i land, og så bliver frisk fisk en mangelvare på fiskeauktionen.

"Vi har kun en båd ude på havet i dag. Alle andre holder sig i havn, de skal jo ikke ud, når det blæser voldsomt," siger Vinni Ruby, der er kontorassistent hos Danske Fiskeauktioner i Thyborøn, til Newspaq.

Den ene fisker, der har vovet sig til havs forventes hjemme igen tirsdag formiddag, og så er det slut med frisk fisk.

"Det ser ud til, at vi kun får cirka 2.000 ton fisk på auktion i dag. Det er meget lidt, på normale dage får vi normalt minimum 20 - 40.000 ton fisk ind," forklarer Vinni Ruby.

Og de manglende salgsvarer på fiskeauktionen sender prisen i vejret i de kommende dage.

"Torsk ligger normalt på en pris omkring 25-30 kroner pr. kilo og rødspætte på 12-20 kroner kiloet," vurderer Vinni Ruby og forventer, at prisen kan blive tre gange så høj, så et kilo frisk torsk kommer til at koste mellem 70 og 90 kroner.

På det bedste dage, som ligger i foråret, kan Danske Fiskeauktioner have hele 120.000 ton friskfanget fisk klar på auktion.