Storfisker blæser på stormen og går til havs
Hvis man arbejder for storfisker Gullak Hansen, så behøver man ikke frygte stormen. Hans kæmpekuttere kan sagtens sendes til havs. (modelbillede) Foto: Tom Olsen (Privatfoto)
De fleste fiskere holder sig nu i havn, men storfiskeren Gullak Madsen trodser vejret og har allerede sine skibe på fiskejagt.

I storm og slud skal fiskekutteren ud.

Selvom DMI varsler storm og enkelte steder vindstød op til orkanstyrke, så har storfiskeren Gullak Madsen sendt sin fiskeflåde på fiskejagt.

"Vejret er ikke noget, der rører os. Jeg har haft mine kuttere ude på havet siden midnat, så selvom det stormer, så skal vi nok få fisket," siger Gullak Madsen, der holder til i Hirtshals i det nordjyske, til Newspaq.

Danske Fiskeauktioner melder ellers om et meget begrænset udvalg af frisk fisk, fordi fiskerne bliver i havn.

Men Gullak Madsen har noget de andre ikke har - kæmpe fiskekuttere. Han blev kendt, da han i 2009 købte megakutteren "Ruth" for 120 millioner kroner.

"Det er de små fartøjer, der ikke kan komme ud. Men jeg har ikke problemer," forklarer Gullak Madsen, der siger, at det er fordi hans flåde består af store skibe, der ikke på samme måde som de mindre får problemer i storm og blæst.

Gullak Madsen er en af landets mest succesfulde storfiskere. Han ejer aktiver for 800 millioner kroner og havde i 2010 et overskud på 80 millioner kroner.