Det er grønt og sundt og trendy at drikke som shots på juicebar eller blande i en smoothie derhjemme.
Hvedegræs er blevet symbolet på den højfrekvente Moder-Jord-trend, der findes i øjeblikket, og som er ved at erstatte andre sundhedstendenser som Raw Food, stenaldermad og Ny Nordisk Mad.
Den nye trend bygger på kvantefysikkens antagelse om, at alle partikler vibrerer ved forskellige frekvenser, også mad, og at vi ved at spise fødevarer, der vokser tæt ved solen, overfører høje frekvenser og dermed energi og livsglæde til os selv.
Energicoach og foredragsholder Gitte Koldtoft er ikke i tvivl om, at vibrationer og mad bliver det nye buzzword, og at man ved at indtage plantekost som frugt og grønt sender energi direkte ud i cellerne.
- Flere får øjnene op for, at der er god karma i at spise højvibrations plantebaseret kost, fordi det gavner både sundheden, dyrene og miljøet. Ifølge FN forurener den animalske madindustri mere end samtlige transportmidler i verden tilsammen. Det er der jo ikke særlig meget kærlighed i, siger hun.
I Indien har man udtrykket Prana, der betyder livsenergi. Ved at spise frugt og grønt og i stor stil undgå kød og forarbejdede fødevare inklusive bagværk øger vi vores livskraft og bliver i bedre humør, mener energicoachen.
- Jeg tror, den nye trend bliver at kigge på sin mad mere intuitivt og spørge sig selv: Hvor føler jeg, at der er mest prana: I en bøf fra en død ko, der er blevet hormonpumpet eller i en saftig mørkegul mango, der nærmest er blevet ofret af træet? spørger hun.
Hvedegræs, der er det spæde forstadie til kornsorten hvede, er blevet udråbt til vidundermiddel. Det har eksisteret i helsekostbutikker i pulverform i mange år, men nu tilbyder mange hjemmesider også frossen hvedegræs i små plastbægre.
Ifølge tilhængerne indeholder ingen anden afgrøde så mange forskellige vitaminer, mineraler og klorofyl - et stof, der opstår, når planter omdanner sollys til energi, som netop hvedegræs.
- Vi har alle en energivibration, og ønsker vi at føle os levende, giver det også mening at spise levende plantekost der gror op af jorden, og som vi spiser som naturen havde tænkt det, siger Gitte Koldtoft
Forskningschef Marianne Levinsen fra Center for Fremtidsforskning ser trenden med at spise "high vibrational food" som endnu et eksempel på den sundhedsbølge, der har skyllet hen over landet de senere år.
- Der udkommer en kostbog hver uge. Interessen for mad synes umættelig, og trenden med at forsøge at optimere sin egen sundhed vil fortsætte, siger hun.
Det skyldes ifølge Marianne Levinsen, at kosten er noget af det eneste, vi mennesker i en omskiftelige verden har indflydelse på.
- Kosten bliver vores identitet. Vi fokuserer på alt det, vi selv kan gøre noget ved. Og det er især kvinder i storbyer, der er frontløbere, siger hun.
Ifølge energicoach Gitte Koldtoft er det ikke nødvendigt at købe sig fattig i hvedegræs-shots eller andre forarbejdede superfoods i pulver og pille form. Kartofler og bananer er gode eksempler på højt-vibrerende fødevarer.
- Vi behøver ikke at købe en eller anden græspollen fra Ecuador. For mig er superfood uforarbejdet mad, som vi ikke har rørt ved f.eks. frugt og grønt i den hele udgave. Det er nemt at fordøje, og dermed har vi mere energi til rådighed, og så bliver man glad i låget af f.eks. bananer, siger hun.
Newspaq