Spansk og marokkansk politi optrevler jihadist-celle
En ældre kvinde omfavner en politimand efter en mindeceremoni for ofrene for angrebene i Barcelona og Cambrils den 17. august og 18. august. Foto: Susana Vera/Reuters
En celle bestående af seks personer havde planlagte "omfattende angreb", siger Spaniens indenrigsministerium.

Spanske og marokkanske myndigheder har anholdt seks jihadister, som var ved at forberede "omfattende angreb".

Det siger Spaniens indenrigsministerium i en erklæring onsdag.

- Spansk politi og sikkerhedsmyndighederne i Marokko har optrevlet en jihadist-terrorcelle bestående af seks personer, hedder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Det fremgår, at fem af de anholdte blev pågrebet i byen Nador i Marokko. En blev anholdt i Melilla, som er en spansk enklave i Nordafrika.

Fem af de anholdte er marokkanere, mens en er spanier med marokkansk baggrund.

Den formodede leder af cellen er en 39-årig mand fra Melilla. Han blev anholdt, da han besøgte Marokko.

Manden rekrutterede angiveligt en gruppe unge ved et uddannelsescenter, hvor han arbejdede, og anvendte propagandamateriale fra Islamisk Stat i deres træning. Det skriver det spanske indenrigsministerium.

Gruppen holdt ifølge myndighederne natlige planlægningsmøder og trænede knivangreb.

De spanske myndigheder siger, at operationen, der har afsløret de seks personer, sker på et tidspunkt, hvor terrortruslen tager til i begge de involverede lande. Samtidig presser Islamisk Stat på for at få flere angreb i Europa.

Intet tyder på forbindelser mellem de anholdte og gruppen, som udførte angreb i Barcelona og i kystbyen Cambrils den 17. og 18. august. Her blev i alt 16 mennesker dræbt og over 120 såret.

De fleste af dødsofrene mistede livet, da en varevogn kørte direkte ind i en menneskemængde på det travle turiststrøg La Rambla i Barcelona.

Siden midten af 2015 har de spanske myndigheder pågrebet 199 personer, som var mistænkt for at have forbindelser til ekstreme, voldelige grupper.

/ritzau/AFP