Sohn vil ændre lukkelov og holde event-åbent
Der skal være åbent på hellige dag under særlige begivenheder. Foto: Colourbox
Når Giro d' Italia kommer til Herning til foråret, skal butikkerne i området kunne holde åbent, selvom det er helligdag.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har netop sendt et lovforslag i høring, der skal øge lukkelovens fleksibilitet.

Det nye lovforslag giver mulighed for, at Erhvervsstyrelsen efter indstilling fra kommunalbestyrelsen kan give tilladelse til, at butikkerne ved ganske særlige lejligheder kan holde åbent på en helligdag.

Baggrunden er, at de nuværende regler ikke giver den nødvendige fleksibilitet, så eksempelvis Herning ikke kan søge om dispensation til at få lov til at have åbne butikker, når Giro d' Italia kommer til byen på St. Bededag i år.

"Danmark har stor succes med at tiltrække internationale begivenheder som fx VM i cykling og nu også Giro d'Italia, som kommer til Herning til maj. Det er unikke muligheder for at skabe positiv interesse omkring Danmark," siger Ole Sohn i en pressemeddelelse, og fortsætter:

"Derfor sender det også et uheldigt signal, hvis de mange tilrejsende pga. lukkelovens regler mødes med tomme gader og lukkede butikker. Efter de nugældende regler vil butikkerne i Herning eksempelvis være nødt til at holde lukket St. Bededag trods denne store begivenhed."

Lovforslaget vil gøre, at der bliver indført en dispensationsbestemmelse i lukkeloven, så der ved ganske særlige lejligheder kan dispenseres fra hovedreglen om, at butikkerne skal holde lukket på helligdage.

Flere erhvervsorganisationer heriblandt Dansk Erhverv glæder sig over ideen.