Søster til drabsdømt krigsveteran: Det burde være politikerne, der blev dømt

Moster til morddømt krigsveteran mener, at myndighederne intet gjorde for hendes nevø.
Under retssagen forklarede den 43-årige, at det kom til håndgemæng med forældrene den skæbnesvangre dag i juli sidste år. Da faren holdt en økse frem for sig, tog den tiltalte øksen og svingede den mod forældrene. Efterfølgende gjorde han rent i huset og anbragte ligene i plastikposer. Derpå kørte han rundt med dem i forældrenes bil i flere dage, inden han blev standset og anholdt.
Under retssagen forklarede den 43-årige, at det kom til håndgemæng med forældrene den skæbnesvangre dag i juli sidste år. Da faren holdt en økse frem for sig, tog den tiltalte øksen og svingede den mod forældrene. Efterfølgende gjorde han rent i huset og anbragte ligene i plastikposer. Derpå kørte han rundt med dem i forældrenes bil i flere dage, inden han blev standset og anholdt. Foto: Annelene Petersen/Scanpix

Onsdag blev en 43-årig krigsveteran idømt anbringelse på ubestemt tid. Han blev dømt for at have slået sine forældre ihjel med en økse i sommeren 2016.

For den 43-åriges moster, Inger Pedersen, var dommen dog ikke et punktum i en trist sag, hvor den 43-årige siden han var udsendt til Kosovo og Bosnien i 1990'erne, har følt sig forfulgt af sine forældre.

Ifølge Inger Pedersen kom det under retssagen ikke frem, hvor meget den 43-åriges mor havde forsøgt at få hjælp til sin syge søn, skriver Aarhus Stiftstidende. Og det piner de pårørende:

- Så man sidder faktisk der og ønsker, at det var politikerne, der blev dømt. Alle dem, og helt op til forsvarsministeriet, som Kirsten (den dømtes mor, red.) forsøgte at få hjælp fra. Det burde være dem, der skulle stå til ansvar, for de gjorde intet. Intet, siger Inger Pedersen.

Hun tilføjer, at de pårørende nu kan gå og frygte for den dag, hvor den 43-årige krigsveteran bliver lukket ud igen.

Overvejer anke

Den 43-åriges forsvarer, Mikkel Nielsen, oplyser til Ritzau, at han nu vil drøfte med sin klient, om dommen skal ankes.

En eventuel anke af dommen skal indgives inden 14 dage.

Sindssyg på gerningstidspunktet

De lægelige eksperter vurderer, at den 43-årige var sindssyg på gerningstidspunktet og fortsat lider af en kronisk psykose.

Anbringelse på ubestemt tid betyder, at retten senest efter fem år skal tage anbringelsen op til fornyet vurdering på baggrund af lægernes vurdering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.