Skat sætter 24 fiktive milliarder i banken
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er muligvis på vej ud i sit første politiske stormvejr. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Staten har mange milliarder til gode hos danskerne, men skal ikke regne med at få dem. Det gør Skatteministeriet dog alligevel.

Hovedparten af den gæld, som staten har forsøgt at kradse ind, men fortsat har til gode hos danskerne, bliver bogført som et plus i statsbudgettet.

Det sker, selv om Skatteministeriet bekræfter, at en stor del af milliarderne bliver umulige at indsamle, skriver Politiken.

"Det er ikke i orden at bogføre disse restancer som et aktiv, når de i bedste fald er tvivlsomme og i værste fald er tabt for altid," siger formanden for statens revisorer, Peder Larsen (SF), til Politiken.

Han mener, at bogføringen er mere kreativ, end Finansministeriets nye og mere konservative regnskabsmetoder kan tillade, hvilket juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet er enig i.

"Jeg går ud fra, at statsregnskabet også skal give et retvisende billede ligesom et almindeligt årsregnskab. I en privat virksomhed, skal man altid vurdere dem, der skylder penge. Og hvis man vurderer, at pengene ikke kan komme ind, så skal fordringen nedskrives," siger han til Politiken.

Dansk Folkeparti kræver nu en kulegravning af sagen.

Kilde: Politiken