S slår kolbøtte: Dagpengeperiode står fast

Socialdemokratiets top fastslår: Dagpengereformen står 100 procent ved magt. Ordfører banket på plads.
Debatten om dagpenge, som SF's kandidat til formandsposten Annette Vilhelmsen  har sparet i gang, har fået Socialdemokraterne på glatis. Først sagde ordfører, at han var åben over for en fleksibel dagpengeperiode. Men nå slår S-toppen i bordet. Dagpengeperioden er to år.
Debatten om dagpenge, som SF's kandidat til formandsposten Annette Vilhelmsen har sparet i gang, har fået Socialdemokraterne på glatis. Først sagde ordfører, at han var åben over for en fleksibel dagpengeperiode. Men nå slår S-toppen i bordet. Dagpengeperioden er to år. Foto: Colourbox.dk

Socialdemokratiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, banker sin partifælle på plads og slår fast, at dagpengereformen ikke står til at blive ændret.

Det sker, efter partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, tirsdag morgen åbnede for debatten. Her lød det, at han i fremtiden bestemt ikke vil være afvisende for, at et fleksibelt dagpengesystem kan komme på tale.

Men den melding flugter altså ikke med Socialdemokraternes officielle linje.

- Vi socialdemokrater, vi står ved en aftale, når vi indgår en aftale. Og vi har indgået en aftale om et regeringsgrundlag, og den står vi 100 procent ved, siger Magnus Heunicke.

- Derfor er det en irrelevant debat, som foregår omkring dagpengeændringer, som vi ikke vil lægge navn til, fortsætter han.

Leif Lahn Jensen trækker nu også sine udtalelser tilbage.

Det sker på trods af, at han i forbindelse med sin tidligere udtalelse samtidig understregede, at Socialdemokratiet har lavet en aftale om et regeringsgrundlag, som partiet vil respektere.

Men Leif Lahn Jensens kommentar om, hvad fremtiden kan bringe, faldt altså ikke i god jord hos partitoppen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.