Jørgen på 61 år har skrevet 2.114 ansøgninger

”Politikerne lyver for os. Der er overhovedet ikke noget sikkerhedsnet, hvis du dropper ud over kanten, som jeg gjorde,” siger Jørgen D. Hansen (Foto: Privatfoto)

Jørgen D. Hansen har været leder i 21 år, har arbejdet 16 år med salg, været administrerende direktør for 114 ansatte, taler fire sprog, kan teknisk tegning, er uddannet byggetekniker, har kørekort til lastbil med anhænger

Jørgen D. Hansen er så færdig med det samfund, som han var en glad, nogenlunde velhavende og hårdtarbejdende selvstændig i.

I 2009 gjorde finanskrisen en ende på det skiltefirma, han havde været 15 år om at bygge op.

Siden har han sendt over 2000 ansøgninger til stort set alt der rører sig indenfor 100 kilometers radius af hjemmet i  Fredericia: 1688 som svar på jobopslag om alt fra leder til lagermand og chauffør. 426 uopfordrede ansøgninger fulgt op med telefonopkald.

Snak om det grå guld er ude i hampen

”Alt den snak om det grå guld er helt ude i hampen. Bare regeringen ville erkende, at der er ikke er de job, man har talt om de sidste to år. Så tror jeg danskerne er så large, at de ville stoppe den hetz, der er i mod arbejdsløse, for den er ulækker,” siger Jørgen D. Hansen.

Siden februar 2010 har Jørgen D. Hansen haft et par korte ansættelser, det ene på løntilskud.

”Der er et par enkelte, der har sagt, jeg var for højt kvalificeret. Ellers er det det samme svar jeg har fået, når jeg spurgte, hvorfor jeg i det mindste ikke var kaldt til samtale: Det er da din alder. Gå på efterløn.”

Og selvom det er forbudt at afvise ansøgere på grund af alder, har det ikke bragt Jørgen D. Hansen nogen steder: ”De er da fuldstændig ligeglade. Det er bare noget, de siger i telefonen. Hvad kan jeg gøre ved det,” siger han.

Ville fortsætte til han blev 70 år

Jørgen D. Hansen havde aldrig forestillet sig, han skulle stoppe, før han blev 70. Og han kan faktisk ikke gå på efterløn.

”Da Nyrup løb fra sine løfter i 1999, var jeg lige begyndt som selvstændig, og jeg havde simpelthen ikke pengene til at betale efterlønsbidrag,” siger han.

Jørgen D. Hansen har været leder i 21 år, har arbejdet 16 år med salg, været administrerende direktør for 114 ansatte, taler fire sprog, kan teknisk tegning, er uddannet byggetekniker, har kørekort til lastbil med anhænger og har selv lavet blandt andet sin egen job-søgningshjemmeside Joergen-d-hansen.dk

Dagpengeretten løb ud

Men intet af det har hjulpet ham til noget job. 1. januar 2013 ville hans dagpengeret være løbet ud. Det turde han ikke vente på. 1. marts åbnede han virksomheden folierullen.dk. Siden da har han og konen levet hovedsageligt af hendes løn som uddannelsesvejleder.

”Politikerne lyver for os. Der er overhovedet ikke noget sikkerhedsnet, hvis du dropper ud over kanten, som jeg gjorde,” siger Jørgen D. Hansen.

Jørgen D. Hansen er vred på det arbejdsmarked, der har smækket døren i lige i ansigtet af ham. Han mener, de 35-48-årige har sat sig på magten, og det går ud over både de unge og de ældre. HR-afdelingerne kalder dem til samtale, der ligner dem selv, og danske virksomheder tøver med at ansætte folk med en anderledes eller større viden end dem selv.

Nævnte ikke sin alder i de sidste 400 ansøgninger

I de sidste 3-400 ansøgninger skrev han ikke sin alder.

”Men man kan jo godt gætte det, når man ser på den erfaring, jeg har. Vi har nogle meget stive alderskriterier og en forventning om, at når man nærmer sig de 60, så kan man pisse af og gå på pension,” siger han.

Jørgen D. Hansen sælger skilte, design af reklamer og folieindpakning af biler. Materialerne til at løse opgaverne betaler de også ud af konens løn, og så får kunderne rabat, hvis de betaler før otte dage.

”Vi har lagt vores økonomi meget om. En kassekredit, det har vi ikke. Jeg har ikke mange kunder, det er stadig op af bakke, men det skralder da lige af,” siger han.

Fra Jørgen D. Hansens CV

P.S. Jeg er ikke tilknyttet efterlønsordningen, så I får lige så mange år ud af mig, som hvis I ansætter en helt ung, der vel ikke kan forventes at blive længere tid på en given arbejdsplads end 7-8 år.

Hvis I til gengæld skulle vælge mig, så får I en loyal, alsidig, effektiv, erfaren og dygtig arbejdskraft, som vil være en gevinst for enhver virksomhed.

Fra Jørgen D. Hansens jobsøgnings-hjemmeside